Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Pásové rypadlo zůstalo bez nafty  

Během pátku a víkendových dní 29. až 30. května 2010 policistům náchodského regionu přibylo 50 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu těchto dní 21 nových trestných činů a řešili 22 přestupků. Sedm spisů se týkalo jiných záležitostí.
 
V průběhu volných dní se na linku 158 obrátilo celkem 131 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili více než polovinu telefonátů, 71 volání. Zbylých 60 telefonátů nesouviselo s prací policie.
 
Dosud neznámý pachatel v době od čtvrtka 27. 5. 2010 večera do pátku 28. 5. 2010 osmé hodiny ráno vnikl do rodinného domku v Červeném Kostelci. Nejprve rozbil skleněnou výplň okna v místě kličky, pak otevřel okna a vlezl do domu. Prolezl celý dům, hledal v přízemí i v patře. Otevíral i zásuvky u komody a obsah zásuvek vyházel ven na podlahu. Po lupiči a vandalovi policisté nadále pátrají.
 
Broumovští policisté od pátku prošetřují krádež motorové nafty. Ze čtvrtka na pátek zatím neznámý pachatel vypáčil u zaparkovaného pásového rypadla víčko nádrže a odčerpal z něj 120 litrů motorové nafty. Majiteli tak způsobil škodu za téměř 7.000 korun.
 
Kapsář v České Skalici okradl nakupující ženu. Využil chvilkové nepozornosti a odcizil ženě z tašky peněženku s platební kartou, finanční hotovostí, řidičským průkazem, občanským průkazem a kartičkou zdravotní pojišťovny.
 
Ze zanedbání povinné výživy je podezřelý muž z Náchoda. Ač mu bylo soudem pravomocně určeno zasílat pravidelně k rukám matky určenou částku. Své povinnosti si neplní a na své dítě dluží téměř 20.000 korun.
 
V pátek vyjížděli dopravní policisté ke třem dopravním nehodám. Při jedné z nich však dvě osoby utrpěly lehká zranění. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 korun. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou.
 
V době od 23. 5. 2010 do 29. 5. 2010 se zatím neznámý zloděj dostal do chalupy na Červenokostelecku. Z chalupy si odnesl velmi staré nástěnné hodiny, tzv. pendlovky, z kuchyně plastové nástěnné hodiny, tzv. kukačky, sovětské výroby a dále ukradl několik skleniček a různé druhy koření.
 
Ženu podezřelou z krádeže zboží v prodejně podezřívají jaroměřští policisté a celou věc řeší v tzv. zkráceném přípravném řízení. Žena z Jaroměře byla v posledních třech letech za obdobné jednání pravomocně odsouzená, a proto za krádež jednoho gelu na holení a jednoho taveného sýru může žena skončit i ve vězení.
 
V sobotu prošetřovali dopraváci dvě dopravní nehody. Obě se obešly bez zranění, odhadovaná škoda je 42.000 korun. Dechová zkouška policistům ukázala, ani jeden z řidičů před jízdou nepožil alkoholické nápoje.
 
V sobotu vypátrali náchodští policisté dvě osoby z celostátního pátrání.
 
Zahradní chatu na Hronovsku navštívil zloděj. Z chatky si sice nic neodnesl, ale majitel si po zloději bude muset opravit vstupní  bránu do zahrady a vstupní dveře do chatky. Policisté po vandalovi nadále pátrají.
 
K jedné havárii vyjížděli dopravní policisté v neděli odpoledne na Jaroměřsko. Cyklista před jízdou požil alkoholické nápoje, při projíždění prudké levotočivé zatáčky nezvládl řízení vjel vlevo mimo komunikaci, kde následně upadl do příkopu. Při nehodě utrpěl sám cyklista lehké zranění. Nehoda je stále v šetření.
 
nprap. Jana Pecoldová
31. 5. 2010

vytisknout  e-mailem