Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Výběr z událostí v regionu 

Během pátku, soboty a neděle, tedy od 20. srpna do 22. srpna 2010 zaevidovali náchodští policisté celkem 44 nových spisů, z tohoto počtu bylo 18 trestných činů a 22 přestupků. Čtyři spisy se týkaly jiných záležitostí.
 
Na bezplatnou linku tísňového volání 158 se v průběhu dvaasedmdesáti hodin dovolalo celkem 103 občanů. Více než polovina telefonátů, tedy 58, vyhodnotili policisté jako volání využitelná a dále se jimi zabývali, ostatních 45 telefonátů se netýkalo policejní práce.
 
V pátek se policisté náchodského regionu opravdu nenudili. Vyjížděli objasňovat trestné činy i přestupky. Krádež tašky či vloupání do sklepní kóje a ukradení kol, s tím se policisté náchodského regionu setkávají téměř denně. Bromouvští policisté řešili v pátek mimo jiné i odcizení plastové popelnice v Alšově ulici v Broumově. Popelnice byly připraveny ke svozu odpadu.
 
V pátek 20. srpna ve dvě hodiny po půlnoci vnikl do rodinného v Broumově nezvaný host. V domě ukradl finanční hotovost a dva snubní prstýnky. Celkově tak majitelům napáchal škodu za více než 50.000 korun. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Na Hronovsku se do rodinného domu také vloupal v době od 20:00 do 24:00 hodin zloděj. Pachatel rozbil skleněnou výplň okna v zadním traktu rodinného domu, vytvořeným otvorem si otevřel okno a vstoupil do místnosti. Z místnosti odcizil televizor značky Smarton s úhlopříčkou 50 cm, DVD přehrávač Sencor, počítač AMD Athlon s monitorem a klávesnici.  Škoda, kterou majiteli způsobil, je odhadována na téměř 9.000 korun.
 
Ze čtvrtka na pátek zmizelo v Meziměstí dámské retro – městské kolo modré barvy. Po zloději a kole policisté nadále pátrají.
 
Muž ve věku 29 let je podezřelý z trestného činu krádeže. V nákupním centru v Červeném Kostelci si tento muž strčil do kapsy salám a čokoládovou sušenku, pak prošel pokladnou, aniž by zaplatil. Byl ale zastaven pracovníkem ostrahy, kterému se ke krádeži přiznal. Muže si poté policisté odvezli na své oddělení. Muž není žádný andílek, již v minulosti se obdobného jednání dopustil a byl za ně pravomocně odsouzen.
 
Na Obvodní oddělení policie Jaroměř přišla nahlásit žena z Jaroměře své okradení. Kapsář v pátek využil její chvilkové nepozornosti a z kabelky, kterou měla pověšenou přes rameno, odcizil peněženku s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Ke skutku došlo ve Dvoře Králové nad Labem. Spis byl po zadokumentování  postoupen kolegům na Trutnovsko.
 
Sobota byla ve znamení výjezdů k různým vloupáním.
 
Poblíž Velichovek řádil zloděj. Neznámý pachatel vypáčil dveře a vnikl do kolny u rekreační chaty. Ukradl strunovou sekačku, vrtačku Narex, drobné ruční nářadí. Dále urazil mříže na vchodových dveřích chaty a vylomení dvou dveří a rozbití skleněné výplně větracího okna vnikl do další rekreační chaty. Z ní si odnesl také strunovou sekačku a křovinořez Husqvarna, propanubutanový vařič a lampu s dvoukilovými propanbutanovými lahvemi, dvě repliky koltů, motorovou pilu Hommelite, ručníky, utěrky, péřové deky a polštáře. V dalším případě se dostal do stavební buňky u chaty a z ní odcizil stavební kolečko. Ani oplocenou zahradu nenechal bez povšimnutí. Tam překonal visací zámek u dřevěné voliéry, ze které odcizil motorovou travní sekačku značky Torro a křovinořez Oleo-mac.
 
Do kanceláře jedné firmy v Náchodě vnikl v době od 20. srpna 14:30 do 21. srpna 2010 7:15 pachatel. Vypáčil plastové okno do kanceláře, oknem vlezl do prostor kanceláře a odcizil příruční trezor s finanční hotovostí. Napáchal tak škodu za téměř 15.000 korun.
 
Českoskaličtí policisté pátrají po pachateli vloupání do garáže. Ten během soboty dopoledne urazil visací zámek u garáže rozestavěného domu a z prostor garáže odcizil elektrickou vibrační brusku.
 
V noci z pátku na sobotu ukradl zloděj ze sklepní kóje v Červeném Kostelci dvě treková kola. Jedno značky Apache černo šedé barvy a druhé Acstar barvy bílo červené.
 
Muže ve věku 25 let podezřívají červenokostelečtí policisté z trestného činu krádeže. Podezřelý v sobotu dopoledne v nákupním centru v Červeném Kostelci schoval jednu masovou sekanou v hodnotě 28,90 korun do přední kapsy mikiny a poté bez zaplacení prošel pokladnami. V prostoru za pokladnami byl osloven pracovníkem ostrahy prodejny a ke krádeži zboží se přiznal. Muž byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti pravomocně odsouzen.
 
Krádež věcí při sobě přišla na Obvodní oddělení policie v Náchodě nahlásit mladá žena. Z kabelky, kterou měla žena zavěšenou přes rameno, jí na zábavě na Hradecku neznámý pachatel ukradl mobilní telefon. Tento případ policisté po zadokumentování postoupí kolegům z Hradce Králové.
 
Neznámý pachatel na tržnici v sousedním Polsku okradl nakupující ženu. Z kabelky, kterou měla žena při sobě, jí ukradl příruční taštičku s doklady a finanční hotovostí. Policisté tento případ zadokumentovali a prostřednictvím právní pomoci celý spis předají polským kolegům.

 
I v neděli policisté vyjížděli mimo jiné k vloupačkám a krádežím.
 
Neznámý pachatel vnikl na Jaroměřsku do domu pro seniory a z obydleného bytu odcizil ze zamčené skříňky dvě kožených peněženek s finanční hotovostí.
 
Do baru v Broumově se vloupal neznámý pachatel. Z lupu si odnesl alkohol, cigarety, žvýkačky a drobné mince. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Vloupání do vozidla od neděle prošetřují náchodští policisté. Neznámý pachatel poškodil zámek u předních pravých dveří zaparkovaného vozidla Volkwagen, dále rozbil boční trojúhelníkové okénko u těchto dveří a z vozidla následně odcizil autorádio značky Kenwood. Majiteli tak způsobil škodu v hodnotě 5.000 korun.
 
Další kolo o víkendu zmizelo v Novém Městě nad Metují. Kolo značky Merida bylo uzamčeno kovovým zámkem ke stojanu na kola u jedné firmy a v noci ze soboty na neděli zmizelo. Policisté po zloději i kole nadále pátrají.
 
Policisté náchodského regionu během tří předcházejících dní vyjížděli k pěti hlášeným dopravním nehodám. Jeden cyklista při nehodě utrpěl lehké zranění. Při střetu s vozidly zahynul zajíc a srna. Celková hmotná škoda je odhadována na 213. 000 korun. (Viz článek)
 
nprap. Jana Pecoldová
23. 8. 2010

vytisknout  e-mailem