Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Řidiči si zvykli na sníh a víc bourali, zloději se činili 

Během pátku a víkendových dní 12. až 14. února 2010 policistům náchodského regionu přibylo 34 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu těchto dní 13 nové trestných činů a řešili 19 přestupků.
 
V průběhu volných dní se na linku 158 obrátilo celkem 90 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili více než polovinu telefonátů, 52 volání. Zbylých 38 telefonátů nesouviselo s prací policie.
 
Přestupky, které policisté v těchto dnech řešili, se týkaly jak majetku, tak občanského soužití. Jedním z nejčastěji nahlášených přestupků bývá krádež věcí s hodnotou menší než 5.000 korun. Nejinak tomu bylo i o tomto víkendu. Policisté z Hronova hledají pachatele, kterému se zalíbila cizí zimní bunda. Sundal a odnesl ji z barové židle v jedné restauraci v Hronově v pátek časně ráno. S bundou muži zmizely i klíče a čepice. Návrat domů by asi pro muže nebyl vůbec jednoduchý. Přivolání hlídky a následné policjení pátrání však přineslo výsledky ve formě vydání věci a navrácení majiteli. S podezřelým policisté sepsali oznámení o spáchání přestupku, které postoupí na městský úřad.
 
Broumovští policisté v pátek odpoledne zaevidovali odcizené dřevěné sáňky z kolárny panelového domu, v noci pak vyjížděla broumovská hlídka do restaurace. Návštěvnice nočního podniku oznámila, že jí někdo ukradl odloženou kabelku s klíči a doklady. Kabelka zmizela také návštěvnici baru a herny v Náchodě. Pozdní noc nahrávala zlodějům, také tento poberta využil nepozornosti a zmocnil se volně odložené kabelky u stolu. Přišel tak ke klíčům, mobilnímu telefonu, MP3 přehrávači a dokladům majitelky.
 
Policejní hlídka z Police nad Metují v sobotu odpoledne vyjížděla k neobývané chalupě v rekonstrukci. Tam si nějaký zloděj zřejmě cvičil vniknutí do objektu. Nejprve nezjištěným způsobem otevřel špaletové okno, uvnitř pak poškodil zárubně dveří u druhé místnosti. Majitel však po obhlídce konstatoval, že se mu nic neztratilo. Pokud jeho objekt neposloužil jako cvičná stěna, zloděj možná jen nenašel nic cenného.
 
Jaroměřští policisté řeší záhadu zmizení registrační značky. Majitelka osobního automobilu Suzuki Swift nahlásila v sobotu odpoledne, že jí někdo v době od předešlé noci ze zaparkovaného auta před domem odcizil z auta zadní registrační značku. Další výjezd jaroměřské hlídky směřoval do jednoho z nájemních bytů. Policisté tam prověřovali slovní útoky vnuka na další členy rodiny, incident zaznamenali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Během pátku, soboty a neděle, určitě díky stále panujícímu zimnímu počasí, přibylo dopravních nehod. Skutečnost, že si řidiči na sníh a mráz už zvykli a otrnulo jim, způsobila mnohdy zbytečné karamboly.
 
V pátek vyjížděli dopravní policisté k pěti nehodám, v sobotu ke třem, celkem tedy k osmi. Čtyři osoby byly zraněny, všechny naštěstí jen lehce. Hmotné škody byly tentokrát odhadnuty na částku přesahující 360.000 korun. Bouralo se zejména kvůli nepřiměřené rychlosti a následnému smyku na zasněžené a kluzké vozovce, nechyběly však ani další klasické řidičské přehmaty. Asi nevážněji vypadající nehoda, při níž byly zraněny tři osoby, se stala v pátek 12. února 2010 krátce po třetí hodině odpoledne v Polici nad Metují. Řidič jedoucí s vozem Peugeot po hlavní silnici směrem od obce Bukovice chtěl odbočit vlevo na vedlejší silnici. Zřejmě však přehlédl protijedoucí vůz Chevrolet Aveo, jedoucí po hlavní silnici od centra přímým směrem. Vjel mu přímo do jeho jízdní dráhy. Vozy se střetly levými předními částmi. Řidička Chevroletu a dva další spolujedoucí utrpěli lehká zranění. Řidič v Peugeotu vyvázl nezraněn. Celková hmotná škoda na obou vozidlech byla vyčíslena na 120.000 korun. Nehodu dopravní policisté dále vyšetřují.
 
O dalších víkendových případech si čtěte v následujících článcích:
Smlouvu na mobilní služby neuzavřel,
Zahradní domek přilákal zloděje,
Požár mysliveckého posedu,
Řídil bez řidičáku.
 
por. Bc. Eva Prachařová
15. 2. 2010

vytisknout  e-mailem