Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkend na Novojičínsku

Jarní počasí vylákalo na silnice spousty řidičů. Někteří se před jízdou ale museli posilnit alkoholem. 

Policisté přistihli dvě podnapilé ženy za volantem
 
V hodně podroušeném stavu usedly v uplynulém víkendu za volant svých vozidel dvě ženy z Novojičínska. Obě řidičky nadýchaly přes dvě promile alkoholu.
 
První řidičku vozidla Škoda Favorit kontrolovali policisté před obcí Rybí v sobotu 4. dubna krátce po desáté hodině dopoledne. Výsledek dechové zkoušky byl 2,85 promile alkoholu. Policisté při kontrole dále zjistili, že žena má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Novojičínský okresní soud ženě vyměřil trest do srpna 2010. Policisté ženu podezřívají ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.
Alkohol v krvi další řidičky osobního vozu Škoda Favorit zjistili v neděli 5. dubna ve večerních hodinách bílovečtí policisté. Přístroj ukázal 2,62 promile alkoholu v dechu. Policisté jí kontrolovali na silnici mezi obcemi Bravantice a Jistebník. Řidička na místě s naměřenou hladinou souhlasil a nežádala odběr krve. Také tato žena čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 

Stalo se...

  
Řidička nedala motocyklistovi přednost
 
Dopravní nehoda s fatálními následky se stala v pátek 3. dubna v odpoledních hodinách v Suchdole nad Odrou. Kolem půl šesté odpoledne řidička vozidla Fiat Marea přijížděla po vedlejší komunikaci z ulice Malá Strana a při odbočování vlevo, nedala přednost v jízdě motocyklu Honda NTV 650. S motocyklem jel řidič po hlavní komunikaci ulice Komenského ze směru od místní části Kletné. Následně došlo ke střetu levé přední části vozidla a přední části motocyklu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče motocyklu. Motocyklista byl ve vážném stavu přepraven na traumatologické oddělení Fakultní nemocnice Ostrava-Poruba. Řidička fiatu zraněna nebyla. Vzhledem k vážnému stavu řidiče motocyklu policisté nemohli provést dechovou zkoušku, řidička fiatu alkohol před jízdou nepila. Na vozidle a motocyklu vznikla předběžná škoda za 50 tisíc korun. Policisté zahájil úkony trestního řízení k objasnění a prověřování skutečností nasvědčujících spáchání trestného činu ublížení na zdraví, ze kterého je podezřelá řidička osobního vozidla.
 
Rybář přišel o své potřeby
 
Vloupání do zahradní chatky v Polouvsí šetří v těchto dnech novojičínští policisté. Neznámý pachatel do dřevěné zahradní chatky vnikl v noci na 4. dubna letošního roku. Z chatky následně odcizil rybářské potřeby v hodnotě přes 27 tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže intenzivně pátrají.
 
Pachatel poškodil vitríny a odcizil z nich věci
 
Škodu přes dvanáct tisíc korun způsobil v noci na 5. dubna neznámý pachatel, který poškodil skleněné vitríny ve Studénce na ulici Poštovní. Pachatel nejdříve vnikl do chodby objektu Centra obchodu a služeb, kde rozbil skleněná dvířka vitríny umístěné na zdi a dále vnikl i do další vitríny. Pachatel z nich poté odcizil několik kusů maket mobilních telefonů, přívěšků Swarowski, několik maket Bluettooth sluchátek, dvacet kusů krytů různých značek mobilních telefonů, stojánků na mobilní telefony a další věci. Způsobena škoda odcizením byla vyčíslena na téměř dvanáct a půl tisíce korun a poškozením za čtyři sta korun.
 
 
Zpracoval:
nprap. Zbyněk Tomšík
vrchní inspektor

vytisknout  e-mailem