Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Orlickoústecku

Odcizené registračky, vypátrání hledané osoby 

Od pátku do neděle lidé volali na linku tísňového volání 217krát. Z toho ve 26 případech občané řešili konkrétní problém.
Během pátečního dopoledne oznámila čtyřiatřicetiletá žena vloupání do objektu v Chocni. Neznámý pobuda se chtěl asi do jedné z prodejen pouze podívat. Sice nic neukradl, ale za trestný čin krádeže vloupáním hrozí mladíkovi až dva roky vězení. Při páteční dopolední kontrole strážníci města Žamberk vypátrali celostátně hledaného muže. Policisté po něm pátrání bez odkladu odvolali.
Krátce po pátečním poledni na svou neopatrnost při předjíždění doplatil 24letý řidič felície. Pravděpodobně přehlédl protijedoucího forda a při neuváženém manévru už nestihl zabrzdit. Vozidla se čelně střetla. Naneštěstí došlo pouze k lehkému zranění. Dvaašedesátiletá řidička fordu byla převezena do Orlickoústecké nemocnice.
V pátek v odpoledních hodinách proběhla po celém bývalém okrese Ústí nad Orlicí rozsáhlá akce s vrtulníkem zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu.
Po osmé hodině večer v pátek 24. července 2009 oznámil jeden z cestujících vlaku ze směru z Prahy do České Třebové, že někdo hází nedaleko železniční stanice na vlak kameny. A opravdu, bylo tomu tak. Neznámý poberta poškodil na vagóně dvě okna a lehce zranil nezletilého chlapce. Po pachateli policisté pátrají.
V sobotu v odpoledních hodinách byly oznámeny dva případy vloupání do vozidel. V obou případech majitelé přišli o autorádia a neznámý nenechavec jim poškodil auta za necelých deset tisíc korun.
Neděli provázel na služebnách policie celkem klid. Policisté zaznamenali dva případy odcizených registračních značek a jeden případ vloupání do vozidla na Žamberecku.
por. Bc. Iveta Lehká
27. července 2009

 

vytisknout  e-mailem