Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Výtržnictví, majetková trestná činnost 

Za uplynulý víkend zahájili pardubičtí policisté celkem 22 případů pro podezření ze spáchání trestných činů a 60 přestupků. Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli k sedmi oznámeným dopravním nehodám. Dopravní policisté vykonávající dohled nad silničním provozem udělili 22 blokových pokut za rychlou jízdu, dva řidiči byli blokovou pokutou potrestáni za způsob jízdy, další dva hříšníci nebyli připoutáni bezpečnostními pásy, u dvou řidičů technický stav vozidla neodpovídal stanoveným předpisům. Na silnici během víkendu dopravní policisté zkontrolovali i řidiče, který na svůj automobil neměl sjednané zákonné pojištění.
 
Tento víkend se určitě nedá řadit mezi ty klidnější.

V pátek okolo půl desáté hodiny dopoledne přijali operační důstojníci oznámení, že v jednom zemědělském družstvu na Přeloučsku zaměstnanci rozřezávají železnou konstrukci, kterou mají v úmyslu odcizit. Na místo vyjeli policisté Obvodního oddělení Přelouč. Při šetření zjistili, že k odvozu materiálu nedošlo, žádná škoda nebyla na místě zjištěna. Věc je nadále v šetření.
 
V sobotu 4. 4. 2009 došlo na Holicku k poškození palivové nádrže nákladního automobilu. Na místo se dostavili policisté Obvodního oddělení Holice i hasiči. Jako příčinu poškození palivové nádrže řidič uvedl, že najel na plech ležící na vozovce a tím došlo k poškození nádrže. Hasiči unikající palivo zachytili. Tato událost je šetřena skupinou dopravních nehod jako dopravní nehoda.
 
Do obce Kladruby nad Labem vyjížděli policisté z Chvaletic. Zde jeden majitel domu údajně pálil odpad. Ze zahrady dle oznamovatele vychází silný kouř a jiskry dopadají na sousední pozemek. V době příjezdu hlídky na místo ze zahrady kouř nevycházel. Vše bylo pořádku. Výjezd policisté zaevidovali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Policisté z Obvodního oddělení Pardubice III byli operačním střediskem krátce po páté hodině ráno společně s hlídkovou službou vysláni do obce Ráby. Zde se nacházel podnapilý muž, který se údajně domáhal vstupu do jednoho soukromého objektu. Oznamovatel měl samozřejmě z neznámého a hlučného muže strach, proto případ oznámil na linku 158. Když se policisté dostavili na místo, v této hlučné osobě při ověření totožnosti zjistili devětačtyřicetiletého muže z okolí Chrudimi jenž uvedl, že byl okraden. Nevěděl kým, ani ve kterém místě. Tato osoba se na výzvu policistů dobrovolně podrobila dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v dechu. Její výsledek byl pozitivní -  2,19 promile alkoholu v dechu. Stav dotyčného pána neumožnil policistům zjistit jakékoliv skutečnosti, které by vedly ke zjištění místa a způsobu buď přepadení, krádeže, nebo ztráty dokladů a finančních prostředků. Po několika minutách dalšího šetření hlídky bezpečně zjistily, že žádný skutek, jaký líčil údajně okradený či přepadený pán, se nestal. Ten popíjel na návštěvě u svého kamaráda, následně odešel domů a u přátel si zapomněl svoji bundu i osobní věci. Devětačtyřicetiletý muž z důvodu silné podnapilosti skončil na protialkoholické záchytné stanici, kde z rozhodnutí lékaře zůstal do vystřízlivění. Tato událost je nadále evidována na základním útvaru Pardubice III, jako přestupek proti veřejnému pořádku, kterého se opilý muž dopustil.
 
Blokovou pokutou policisté vyřešili drobnou krádež, k níž došlo v jednom obchodním domě na Dubině v Pardubicích. Zde zaměstnanci při krádeži přistihli muže, který chtěl bez zaplacení přes pokladnu pronést odcizené zboží. Na místo přijeli kolegové z hlídkové služby, kteří tomuto přestupci uložili blokovou pokutu v hodnotě 200 korun. Odcizené zboží muž dobrovolně vrátil majiteli.

V neděli okolo půl jedenácté hodiny večer přijali operační důstojníci na lince 158 oznámení, že v Jindřišské ulici došlo ke znečištění osobního vozidla. Na vozidle mu někdo házel vajíčka, chlebíčky a polévku. Když se policisté dostavili na místo, oznamovatel už nic hlásit nechtěl. Policisté případ zaevidovali do knihy fonogramů a hlášení.
nprap. Eva Maturová
6. dubna 2009

vytisknout  e-mailem