Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Víkend s pardubickými policisty 

Od pátku 27. 2. do neděle 1. 3. 2009 zaevidovali pardubičtí policisté celkem 30 případů podezření ze spáchání trestných činů a 48 přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla k 11 dopravním nehodám, z nichž dvě události vyřešila jako přestupek v dopravě.
 
Uplynulý víkend patřil mezi ty rušnější. Na lince 158 přijali operační důstojníci celkem 236 telefonátů.
 
V pátek 27. 2. 2009 vyjížděli policisté z Obvodního oddělení Pardubice II k požáru. Mělo hořet ve 2. patře jednoho panelového domu v Bělehradské ulici v Polabinách. Na místo vyjeli i hasiči. Nejspíš šlo o planý poplach, žádný požár nebyl nalezen. Policisté i hasiči mohli pokračovat ve své další práci.
 
Všímavý spoluobčan zavolal krátce po půl jedné odpoledne na linku 158. Tento muž se domníval, že řidič linkového autobusu jedoucí z Holic do Pardubic je opilý. Na řidiče počkali policisté hlídkové služby, popisovaný autobus však na zastávku ČSAD do Pardubic nepřijel.
 
V sobotu krátce po 2. hodině ráno rušila hlasitá hudba jednoho z obyvatelů ulice Sladkovského v Pardubicích. Muž uváděl, že hudba vychází z jedné sousední restaurace. Policejní hlídka vyjela na místo, po jejím příjezdu byl v ulici klid, žádná hudba zde nehrála. Proto se touto věcí policisté dále nezabývali.
 
Do dalšího restauračního zařízení vyjížděli policisté z polabinského oddělení. Dle oznamovatelky došlo k vzájemné výměně názorů a k následnému napadání mezi ní a číšníkem. Když se hlídka dostavila na místo, ženu v objektu restaurace nenalezli. Proto se s ní spojili naši operační důstojníci. Žena uvedla, že v současné době je už v jiném baru a nic policii oznamovat nechce.
 
V dalším baru si jedna ze situací také vyžádala asistenci policistů. Na místo vyjeli muži zákona z hlídkové služby. Po jejich příjezdu se zde nacházely poškozené dívky, které uvedly, že věc oznámí osobně na Obvodním oddělení Pardubice III. Ke zranění osob nedošlo, nevznikla ani škoda na majetku, v současné chvíli nikdo nic nehlásí.
 
K nepříjemné události, která si vyžádala asistenci policistů, došlo v sobotu v jednom  centru pro seniry na Pardubicku. Dle oznámení měl být jeden z klientů opilý, v tomto stavu měl sedět nahý ve vestibulu a nechtěl odejít do svého pokoje. Policisté z dubinského oddělení na místě zjistili, že muž opilý není, ale je mu špatně. Tomuto pánovi bylo poskytnuto lékařské vyšetření, celá věc byla vyřešena na místě, obyvatel  centra byl odveden do svého pokoje. Celou událost zaznamenali policisté do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ke rvačce mělo dojít v centru města Pardubic. Policisté přijeli ihned na místo, zde se nacházela parta mladíků. Nejednalo se však o rvačku, ale mladíci se zde z legrace postrkovali. Slíbili, že svého jednání zanechají, proto se věc dále neřešila.
 
Oprávněnou obavu z toho, že jeden podnapilý mladík usedne za volant, měl další oznamovatel, tentokrát na Přeloučsku. Policisté ihned vyjeli celou věc prověřit. Na místě nalezli mladíka v osobním vozidle, v němž seděl a poslouchal hudbu z autorádia. Mladý muž policistům oznámil, že se nikam v tomto stavu jet nechystá. Pro jistotu toto místo policisté několikrát během služby prověřili a událost zaznamenali do knihy fonogramů a hlášení.
prap. Eva Maturová
2. března 2009

vytisknout  e-mailem