Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Požár, rušení nočního klidu, partnerské rozepře 

V průběhu prvního srpnového víkendu zaevidovali policisté na Pardubicku 43 trestných činů a téměř 100 přestupků. Příslušníci Dopravního inspektorátu ze skupiny dopravních nehod vyjížděli k 18. nahlášeným událostem. Z nichž 9 dále vyšetřují, 3 vyřešili na místě a v 5 případech se nejednalo o dopravní nehody ve smyslu zákona ale o přestupky, za které dostali chybující řidiči blokové pokuty, celkem 8 osob utrpělo lehké zranění. Kolegové ze skupiny dohledu nad silničním provozem také zjistili porušení dopravních předpisů, a to 24 překročení maximální povolené rychlosti, 10 osob nepoužilo bezpečnostní pásy, 2 vozidla neměla platnou technickou kontrolu, 1 řidič za jízdy držel v ruce mobilní telefon, pokutu ale dostali i dva chodci a 20 pokut uložili řidičům za nesprávný způsob jízdy nebo jiné porušení dopravních předpisů.
 
Pátek 31. 7. 2009 
Ráno krátce po 4:00 telefonoval na linku 158 pán z obce u Pardubic, že jej manželka nechce pustit do domu. Policistům po jejich příjezdu vysvětlil, že s ní má dlouhodobější problémy. Oznamovat ale nic nechtěl a nakonec odešel spát do jiné části domu. Kolegové výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ráno oznámila paní napadení svého přítele mužem v centru Pardubic. Na místo přijeli policisté a po chvíli zjistili i údajného druhého účastníka. Vzápětí ale vyšlo najevo, že se jednalo jen o slovní rozepři, ale nikdo nechtěl s policií nic sepisovat. Proto výjezd kolegové vyřešili domluvou účastníkům.
 
Na linku 112 přijali policisté oznámení o vyhladovělém psovi na soukromém pozemku na okraji Pardubic. Policisté se vydali na místo, kde zjistili, že pes je  zaopatřen. Měl ve své misce dost žrádla i přístup k vodě. O psa se stará příbuzný majitelů, kteří jsou na dovolené. Proto policisté výjezd jen zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Na linku 158 oznámila žena z Pardubic, že v noci byla u nějakého muže a po příchodu domů zjistila, že nemá svůj mobilní telefon, řetízek a náušnice. Policisté ale provedeným šetřením nezjistili, že v této věci došlo ke spáchání trestného činu nebo přestupku.
 
Sobota 1. 8. 2009 
Ve 2:20 si pán stěžoval na hluk a rušení nočního klidu v centru Pardubic. Oznamovateli vadili chodci na ulici a on kvůli nim nemohl spát. Přivolaná policejní hlídka ale nezjistila žádný hluk ani jiný nepořádek. Proto policisté oznámení zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ráno vyjížděli policisté z Lázní Bohdanče na oznámení o poškození bytu. Obyvateli bytového domu totiž stropem prosakovala voda od sousedů. Jelikož nemohli sehnat majitele prostor, odkud voda vytékala, museli dveře otevřít hasiči a vodu zastavit na přívodní trubce.
 
K rozepři mezi manželi vyjížděli policisté z Pardubic. Na místě byl v době jejich příjezdu klid, nikdo nebyl zraněn a policisté případ zaevidovali jako návrhový přestupek proti občanskému soužití.
 
Neděle 2. 8. 2009 
Požár v lese oznámil muž na Přeloučsku. Na místo se ihned vydali hasiči a s nimi i policisté. Shořelo asi 25 metrů čtverečních podrostu, čímž nevznikla žádná škoda. Policisté výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Odpoledne ohlásil motorista jedoucí po silnici od obce Čepí na Dřenice spadlý strom přes celou šíři komunikace. Hlídka dopravních policistů po dobu odklízení dřeva regulovala provoz a ten byl plně obnoven 25 minut po přijetí oznámení.
 
prap. Radovan Sablík
3. 8. 2009

vytisknout  e-mailem