Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Vloupání do trafiky, požáry trávy 

V průběhu velikonočního víkendu zpracovávali policisté na Pardubicku 32 oznámení o trestných činech, 197 přestupků, ze kterých drtivá většina byly přestupky v dopravě. Skupina dopravních nehod měla nahlášeno 16 dopravních nehod.
Pátek 10.4.2009
V 11:10 nahlásila paní z Přelouče, že za bývalým vojenským objektem hoří travní porost. Na místo vyjeli ihned hasiči i policisté. Požár byl lokalizován velmi rychle, klasifikován jako technický výjezd. Naši kolegové se  tedy jeho dalším vyšetřováním nezabývali a pouze výjezd zaevidovali v knize hlášení. K dalšímu požáru vyjížděly stejné síly i večer, to ale hořelo nedaleko Bukovky. Průběh i výsledek byl v tomto případě stejný jako u předchozího ohně.
Ve 12:43 přivezla pečovatelská služba ženě na Dašicku oběd. Při tom paní našli na zemi se zraněním na hlavě. Přivolali ihned policisty a záchranáře. Paní byla převezena do nemocnice v Pardubicích na ošetření. Následným šetřením kolegové zjistili, že zranění si způsobila sama, když upadla.
Večer po dvaadvacáté hodině vyjížděli policisté z dubinského oddělení do ulice Dašická, kde měl být z jedné restaurace slyšet hluk a tím byli rušeni obyvatelé z okolí. V podniku reagovala obsluha na kolegy ihned a hudbu ztišili, a proto výjezd vyřešili jenom uložením blokové pokuty.
Sobota 11.4.2009
Ráno před třetí hodinou měla skupina mladíků při návratu z restaurace poblíž Pardubic poškozovat osobní automobil. Policisté při příjezdu sice zjistili, že vozidlo nebylo nijak poškozeno, ale mezitím mládenci stihli vyvrátit dopravní značku. Protože byli silně podnapilí, rozhodli kolegové o jejich umístění na protialkoholní záchytnou stanici.
Mezi půlnocí a jednou hodinou ráno si neznámý pachatel přišel na více než 5.000 korun. Využil totiž nepozornosti majitele tašky v jedné z pardubických heren a odcizil mu peněženku. Mimo toho, že poškozený přišel o peníze, navíc si bude muset zařizovat osobní doklady, které mu byly rovněž odcizeny .
Odpoledne oznámil majitel zahrádky vloupání a krádež. Nejen že přišel o zahradní nářadí a náčiní, které měl uložené v zahradním domku. Zloděj mu totiž odcizil i ovocné stromy a keře, vše v celkové hodnotě dosahující 14.000 korun.
Neděle 12.4.2009
Paní z jednoho bytu v Pardubicích telefonovala havarijní službě, že z jednoho bytu ve vyšším podlaží vytéká voda a poškozuje zařízení spodních domácností. Do zamčeného bytu se ale nemohli dostat, a tak si přivolali policisty a hasiče. Ti byt otevřeli a instalatér uzavřel přívod vody. Protože  voda vytékala z prasklé přívodní vodovodní trubky, policisté pouze zaevidovali výjezd na místo události.
Večer měl asi velkou žízeň mladík z Pardubic v Polabinách. V obchodím domě prošel pokladnou. Tam ale jaksi zapomněl zaplatit pronášený rum v celkové hodnotě 1.672 korun. Přivolaní policisté mu na místě uložili blokovou pokutu.
Pondělí 13.4.2009
Ani na velikonoční pondělí neměli policisté klid. Na Dašicku se dosud neznámý pachatel vloupal do trafiky a odcizil cigarety, DVD nosiče a další zboží. Celková škoda vzniklá jeho jednáním činí 24.000 korun.
V Pardubicích v centru se pohybovala podnapilá dvojice mladíků. Jeden z nich urážel kolemjdoucí občany, a tak na něj zavolali policisty. Kolegové ho zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Dopustil se přestupku proti občanskému soužití, za který mu hrozí uložení blokové pokuty do výše 1.000 korun.
prap. Radovan Sablík
14.4.2009

vytisknout  e-mailem