Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Kontroly pobytu cizinců, výjezd k požáru, řešení neshod 

V době od pátku   do neděle 15. 3. 2009 zaevidovali pardubičtí policisté celkem 15 podezření ze spáchání trestných činů a 68 přestupků. Z tohoto počtu dopravní policisté vyřešili celkem 32 přestupků. Skupina dopravních nehod vyjížděla celkem k 9 oznámeným dopravním nehodám.
 
Páteční a sobotní večer byl ve znamení zvýšených kontrol. Společně s cizineckou policií jsme se zaměřili na kontrolu pobytu cizinců, pátrání po pohřešovaných, hledaných osobách a věcech. Další část akce se byla zaměřena na bary a restaurace, což bylo spojeno s kontrolou podávání alkoholických nápojů a konzumací alkoholu mladistvých osob. 
 
V pátek  krátce po 5. hodině ráno vyjížděli policisté z Dubiny do ulice Erno Košťála. Zde mělo dojít k rušení nočního klidu. Po jejich příjezdu byl na místě klid. V oznámení muži zákona nezjistili žádné přestupkové jednání. Na svém základním útvaru výjezd zaznamenali do knihy fonogramů.
 
Nemocniční personál na linku 158 oznámil, že právě ošetřují muže, který jako příčinu svého úrazu uvádí pád z výšky. Při vyšetření byl u pacienta zjištěn alkohol. Policisté se vydali za tímto mužem přímo do pardubické nemocnice. Při dechové u něj byly zjištěny 4 promile alkoholu v dechu. Zraněný muž uvedl, že popíjel se svými kamarády krabicové víno. Později vylezl na zeď jedné rozestavěné budovy a spadl na zem. Případ je evidován na Obvodním oddělení Pardubice I.
 
V páteční večer vyjížděli muži zákona ke dvěma fyzickým a jednomu slovnímu napadení. V prvním případě jde o návrhový přestupek. Druhé fyzické napadení se odehrálo na Dubině. Podezřelý muž v podnapilém stavu byl převezen na protialkoholickou záchytnou stanici, kde byl z rozhodnutí lékaře umístěn do vystřízlivění. Druhý den policisté s tímto mužem zahájili potřebné administrativními úkony pro podezření z trestného činu výtržnictví. Případ oznámeného slovního napadení si nežádal další šetření. Celá událost byla vyřešena na místě domluvou.

V neděli, krátce po půlnoci, přijali operační důstojníci hlášení z linky 112, které se týkalo požáru na Cihelně v  Kunětické ulici. Na místo vyjeli hasiči a policisté Obvodního oddělení Pardubice II. Zde hořela mobilní buňka, která sloužila jako sklad pracovního nářadí. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření.
 
Další požár byl oznámen v obci Býšť. Na místo vyjeli holičtí policisté. Po jejich příjezdu zjistili, že se nejedná o požár, ale majitelka pozemku zde pálí dříví. Dle jejich slov celou věc předem oznámila pardubickým hasičům. Z tohoto důvodu nedošlo k žádnému přestupkovému jednání a věc byla zaevidována do knihy fonogramů a hlášení.
 
V Horním Jelení došlo k opaření 22měsíčního dítěte horkým čajem. Jeho matka na kuchyňské lince zalévala svému malému synovi čaj. Když však vracela konvici zpět na sporák, malý chlapec na sebe hrnek s horkým čajem převrhl. Jeho zdravotní stav si vyžádal okamžité lékařské ošetření. Dítě utrpělo popáleniny na 16 procentech těla. V současné době je chlapeček stabilizovaný.
 
Policisté z Obvodního oddělení Pardubice IV řešili oznámení, které přijali operační důstojníci prostřednictvím linky 158. Žena z Popkovic oznamovala, že ji její muž odmítá vrátit osobní vozidlo. Jelikož se jedná o společný majetek manželů, hlídka ženu poučila a oznámení zaznamenala do knihy fonogramů a hlášení.
 
Poslední oznámení na lince 158 za tento víkend přijalo operační středisko čtvrt hodiny po jedenácté hodině večer. Oznamovatelem byl pracovník jedné pardubické čerpací stanice. Důvodem jeho telefonátu bylo oznámení, že jeden podnapilý zákazník neúmyslně poškodil regál. Na místo vyjeli policisté hlídkové služby i zástupci příslušného obvodního oddělení. Do prodejny benzinové čerpací stanice se dostavila jeho manželka. Manželé škodu uhradili a odešli domů. Akce pro policisty skončila zápisem do knihy fonogramů a hlášení.
prap. Eva Maturová
16. března 2009 

vytisknout  e-mailem