Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Trestných činů bylo 29, přestupků 38. 

V průběhu víkendu policisté z Pardubicka zaevidovali 29 trestných činů, k nim přidali 38 přestupků. Skupina dopravních nehod šetřila 9 událostí, z nichž je 5 předmětem dalšího šetření a 4 vyřešili na místě uložením blokových pokut viníkům.
Pátek
Brzy ráno si zavolal na pomoc policisty návštěvník jedné z pardubických heren. Když už konečně porazil automat a obsluha mu měla vyplatit výhru, peníze nedostal. Přivolaní policisté z hlídkové služby si s výhercem i s pracovníky herny promluvili. Vše se vysvětlilo. Výhru mu vyplatit nemohli, protože neměli tak vysokou hotovost. Proto pánovi vypsali stvrzenku k následnému proplacení.
Ve 14:15 odpoledne telefonovala na linku 158 žena z Přelouče. Oznámila, že jí neznámý mladík odcizil kabelku. Tu měla v košíku na jízdním kole, které v době krádeže vedla ve dle sebe. Přivolaní policisté po chvíli vyšetřovanání začali nacházet jednak věci z odcizené kabelky, tak později chytili i podezřelého. Tomu za uvedený trestný čin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Sobota
Prodloužené veselí obtěžovalo nájemníky domu v Pardubicích. Na místo vyjeli policisté z místního oddělení. S hlučnými obyvateli mluvili. Protože hned ochotně hudbu ztišili, vyřešili výjezd jenom domluvou.
O půl druhé ráno se měli před hospodou na Bohdanečsku fyzicky napadat čtyři  muži. V době příjezdu policistů už byl klid. Když kolegové zjistili jednotlivé účastníky, dozvěděli se, že si jen „ostře vyměnili názory“. Protože nebyl nikdo zraněn, strážci pořádku odjeli.
Pardubičtí hlídkaři kontrolovali podezřele jedoucí vozidlo značky Škoda Favorit. Řidič předložil doklady, ale už při samotné kontrole bylo jasné, že alkohol v jeho jízdě sehrál podstatnou roli. Při dechové zkoušce nadýchal 1,6 promile a jeho další cesta směřovala na protialkoholní záchytnou stanici. I tomuto muži za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
Neděle
Po sedmé hodině raní si řidiči poblíž Sezemic všimli zaběhlých koní. Policisté začali zjišťovat, komu mohou patřit. To se jim i podařilo, majitelka si oba zatoulané svěřence odchytila a odvedla zpátky do ohrady. Tentokrát se naštěstí nikomu nic nestalo a i zvířata zůstala nezraněna.
Rodinné rozpory řešili policisté na Holicku. Syn napadl svého otce a toho musela do nemocnice odvézt sanitka. Naštěstí se o vážné zranění nejednalo, ale i tak policisté událost zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.
Krátce po poledni řádil v pardubické herně silně podnapilý host. Rozbíjel sklenice i popelníky a nakonec napadal obsluhu. Přivolaní policisté s ním ale moc práce neměli.  Muž zaplatil škodu, kterou způsobil a putoval rovnou na záchytku.
prap. Radovan Sablík
23.2.2009

vytisknout  e-mailem