Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Pardubicku

Požár vozidla, občanské soužití, alkohol za volantem 

Policisté na Pardubicku během posledního prázdninového víkendu zaevidovali 29 trestných činů a 76 přestupků.
 
Pátek 28. srpna 2009
 
Dopoledne krátce po 11. hodině oznámili dělníci požár nákladního automobilu Tatra s asfaltem na stavbě silnice u Opatovi nad Labem. I přes zásah hasičů oheň vozidlo zcela zničil. Vyšetřování vzniku ohně si na místě převzal hasičský vyšetřovatel. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.
 
Ve 12:30 oznámil telefonicky na linku 158 pán z Bohdanečska fyzické napadení. Na místo se dostavila hlídka z místního obvodního oddělení. Oba aktéři kolegům řekli svou verzi a ti případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Krátce po 14:00 zadrželi pracovnice prodejny sportovního oblečení v jednom z obchodních domů v Pardubicích muže podezřelého z krádeže 2 triček v hodnotě 1.500 korun. Policisté mu na místě pro podezření z přestupku proti majetku uložili blokovou pokutu.
 
Večer před 21:30 oznamoval pán z pardubické ulice Na Drážce, že měl být fyzicky napaden kamarádem. Ale než policisté na místo dorazili, oba muži se mezi sebou dohodli a po příjezdu hlídky nechtěl nikdo nic hlásit ani evidovat. Kolegové proto výjezd zapsali do knihy fonogramů a hlášení.
 
Sobota 29. srpna 2009
 
Hudbou začal den obyvatelům Lázní Bohdanče. Ta měla vycházet z jedné místní restaurace, kde probíhala obcí povolená akce. Ta měla skočit do 2:00 ráno, ale protáhla se, alespoň podle oznamovatelů až do 6:20. Policisté případ zaevidovali jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
V noci v 1:30 oznamoval na linku 158 pán z Holic, že na jedné stavbě ve městě se pohybuje skupina podezřelých osob. Policisté, kteří se na místo dostavili, zde partičku skutečně našli, ale nejednalo se o žádné nenechavce, ale o několik přátel vracejících se z baru domů. Spořádaně odešli, a protože nic neprovedli, zapsali kolegové výjezd do knihy fonogramů a hlášení.
 
Ráno těsně před 6.00 oznámili obyvatelé pardubického sídliště Polabiny tekoucí vodu na ulici Varšavská a Prodloužená. Na místo vyjeli hasiči a pracovníci vodovodní společnosti, kteří havárii potrubí opravili.
 
Večer ve 21:44 oznámila paní z Pardubic, že má doma problémy s manželem. Pán měl doma své ženě rozbíjet její věci a při tom jí i nadávat. Na místo se dostavili policisté a případ zaevidovali jako návrhový přestupek proti občanskému soužití.  
 
Neděle 30. srpna 2009
 
Pracovníci obsluhy baru v Polabinách v Pardubicích oznámili 50 minut po půlnoci napadení dvěma  mladíky. Když na místo dorazili policisté, byli již oba výtečníci pryč. Barman kolegům sdělil, že se jednalo jen o drobnější incident a volal hlavně preventivně, a tak nechtěl ani nic hlásit nebo evidovat. Hlídka výjezd raději zapsala do knihy fonogramů a hlášení.
 
Krátce po 2. hodině ranní telefonoval na linku 158 cizinec z Chvaletic, že mu někdo poškodil skleněnou výlohu prodejny. Policisté na místě případ zaevidovali jako přestupek proti majetku, ze který pachateli hrozí pokuta do 15.000 korun.
 
V podvečer v Holicích zavolal na linku 158 muž, že byl napaden. Policisté zjistili totožnost útočníka a případ zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití. Zranění napadeného naštěstí nejsou vážná a nevyžádala si lékařské ošetření.
 
Krátce po 23:00 oznámili motoristé, že na jedné benzinové čerpací stanici viděli za volantem osobního vozu pána,  který se jim zdál pod vlivem alkoholu. Podezřelého motoristu se vydaly hledat policejní hlídky. Zanedlouho zastavily automobil Renault Nevada, který řídil cizinec. Ten byl evidentně pod vlivem alkoholu a při orientační dechové zkoušce nadýchal 1,91 promile alkoholu v dechu. Proto putoval na protialkoholní záchytnou stanici a kolegové z místně příslušného obvodního oddělení mu mezitím připravili sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnost spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
 
prap. Radovan Sablík
31. srpna 2009

vytisknout  e-mailem