Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na Příbramsku

Až dva roky ve vězení hrozí 23letému mladíkovi, 

     který nejméně v měsíci červenci bez povolení přechovával střelbyschopnou hlaveň se závěrem a spouští od malorážky. Tato zbraň však podléhá registraci. Muž ji nabízel k prodeji, a to přesto že ani nikdy nebyl držitelem zbrojního průkazu. Svým jednáním se dopustil trestného činu nedovolené ozbrojování.

Eskorta do věznice
     Policejní hlídka zkontrolovala v pátek navečer ve Slunné ulici v Příbrami 39letého muže. Při lustraci jeho osoby vyšlo najevo, že na něj vydal Okresní soud v Berouně příkaz k dodání do výkonu trestu za trestný čin podvodu. Po provedení potřebných úkonů putoval dotyčný do vazební věznice na Ruzyni. Do této věznice byl převezen v neděli i 22letý muž z Příbramska, který je obviněn ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí a vydírání.

Naštvaný soused
     Dvaatřicetiletý muž ze Sedlčanska napadl v sobotu večer nejdříve slovně své sousedy a následně hodil cihlu na jejich vozidlo, čímž způsobil škodu ve výši 8 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci stanovuje trestní zákoník až jeden rok odnětí svobody.

Zmizel ukazatel rychlosti a sudy
     Ukrást se dá vše, občas ale nad jednáním zlodějů zůstává rozum stát. Z pátka na sobotu zmizel na Dubenci u rychlostí komunikace I/4 ukazatel rychlosti, včetně baterie, solárního panelu a uchycení. Způsobená škoda byla odhadnuta na 117 tisíc korun.
     To jiný chmaták během této noci vzal z garáže ve Lhotecké ulici v Sedlčanech čtyři prázdné pivní sudy a jeden ještě s polovičkou náplně. Nepohrdl ani „lahváči“ v přepravce. Majitel vyčíslil škodu na 4 tisíce korun.

Dvě loupežná přepadení
     V neděli brzy ráno se odehrály na Příbramsku dvě loupeže. První se stala asi ve dvě ráno v Brodské ulici, když tudy šli dva dvacetiletí mladíci. Na lavičce u chodníku seděla tři individua a chtěla od poškozených za průchod padesát korun a telefony. Když věci odmítli vydat, jednoho z nich napadli ranou pěstí do obličeje a následně jej kopli, až napadený upadl na zem. Na útočníky však začali křičet lidé z blízkého domu, aby svého jednání zanechali, a že zavolali na policii. Násilníci se zalekli a z místa utekli. Poškození mladíci utrpěli povrchové zhmožděniny v obličeji a byli jednorázově ošetřeni v příbramské nemocnici.
     Asi o tři hodiny později, tedy kolem páté hodiny ranní, oznámil na tísňovou linku 158 muž z Rožmitálu pod Třemšínem, že kdosi neznámý přepadl jeho 32letou ženu. Ta šla po mostě v ulici Palackého, když k ní náhle zezadu někdo přistoupil, udeřil ji rukou do zadní části krku, a poté co poškozená upadla na zem, jí strhl z ramene kabelku, kterou prohledal a když nenašel žádné peníze, tak z místa odešel. Napadená žena po tomto útoku odešla nejen s roztrženým tričkem, ale určitě i s pořádným šokem. Horní hranice trestu za spáchání trestného činu loupeže činí deset let.

Nedal přednost
     V katastru obce Višňová došlo v neděli dopoledne k dopravní nehodě. 73letý řidič octavie jedoucí od Jelenců na Višňovou se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a nedal přednost focusu, který jel po hlavní komunikaci I/18 směrem na Sedlčany. Spolujedoucí ve škodovce utrpěla při nárazu tržnou ránu na hlavě, která jí byla ošetřena v příbramské nemocnici. Hmotná škoda byla odhadnuta na 160 tisíc korun.

Přestupek proti majetku
     Dvacetiletý muž byl přistižen v neděli večer v Albertu v Příbrami, když odcizil zboží v hodnotě necelých tří set korun. S ním tam byla i mladistvá dívenka. Po podání vysvětlení a provedení dalších úkonů muž odešel domů. Svým jednáním se dopustil přestupku proti majetku, zákon za toto jednání stanovuje až 15 tisíc korun pokuty.
 

 

12. září 2011, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem