Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Vloupání a krádeže 

Třetí prosincový víkend tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 9 nově spáchaných trestných činů, 20 přestupků a založili 10 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 21. prosince 2009 policisté na Rychnovsku přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se zejména o majetkovou trestnou činnost. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, krádeže vloupáním a poškozování cizí věci.
Rychnovští policisté šetří případ vloupání. Z vloupání jsou podezřelí čtyři mladí muži z okresu Ústí nad Orlicí. Za vinu je jim kladeno, že se v noci ze čtvrtka na pátek vloupali do restaurace v Borohrádku. Za pomocí šroubováku a po vytlačení okna u kuchyně vnikli dva z nich dovnitř, další dva hlídali před restaurací. Z prostoru výčepu restaurace sebrali cukrovinky, cigarety, peníze, zapalovače a notebook. Dále se v místnosti s výherními automaty pokusili páčením do jednoho z automatů dostat. Toto se jim však nepodařilo a po  následném  vyrušení kolem projíždějící hlídkou Policie ČR z místa utekli. Povedená parta byla policisty zadržena v Týništi nad Orlicí. Majitel škodu odhadl na 20 tisíc korun.
Vloupání do jedné místní prodejny šetří policisté Obvodního oddělení v Dobrušce. Do prodejny se zatím neznámý pachatel v noci ze čtvrtka na pátek dostal po rozbití skleněné výplně vchodových dveří. Z prodejny si sebou odnesl cigarety různých značek a spoustu mikrotužek a propisek. Majiteli vznikla škoda téměř 23 tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Během víkendové služby zpracovali rychnovští muži zákona 20 nových přestupků. Téměř všechny přestupky muži zákona zadokumentovali na úseku dopravy.
Velká část přestupků na úseku dopravy se týkala nerespektování používat během jízdy bezpečnostní pás nebo vozidel, jejichž technický stav neodpovídal stanoveným technickým podmínkám.
Kromě přestupků na úseku dopravy policisté během víkendu zaznamenali i obvyklé přestupky proti majetku. Během víkendu byly na rychnovská obvodní oddělení nahlášeny případy krádeže mobilního telefonu, krádeže finanční hotovosti, krádeže bot, ve dvou případech krádeže nafty ze zaparkovaných nákladních vozidel a jeden případ poškození laku u zaparkovaného osobního motorového vozidla.
I o tomto víkendu vyjížděli policisté obvodních oddělení k přestupkům, které se týkaly občanského soužití. Převažovaly případy hádek, schválností, různých vyhrožování a ve dvou případech fyzického napadení.
 
Během víkendu vyjížděla rychnovská skupina dopravních nehod ke třem dopravním nehodám, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Celková škoda těchto víkendových dopravních nehod byla vyčíslena na 382.000 korun.
I tento víkend muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
Na tísňovou linku 158 přijali operační důstojníci za první prosincový víkend 60 telefonátů, 22 z nich bylo využito a zbývajících 38 nesouviselo s prací PČR.
V sobotu po osmé hodině večer se na linku 158 dovolal muž z Pardubic a oznamoval, že jeho bratr zhruba před čtvrt hodinou volal, že si vzal nějaké léky a zapil je vodkou, že je malátný, ale chce žít a údajně je někde v okolí Velké Deštné. Od té doby nebere telefon. Dále bratr udává, že se má v současné době rozvádět se svoji ženou. Okamžitě byla operačním střediskem vyžádána pomoc operačních středisek v Hradci Králové a v Praze se žádostí o lokalizaci jeho mobilního telefonu. Po chvíli je akce zastavena s tím, že pohřešovaný se nachází v bufetu na Velké Deštné, že je intoxikován nezjištěnými léky, které zapil alkoholem. Následně je horskou službou dopraven do Deštného v Orlických horách, kde je předán RZS Rychnov nad Kněžnou. Operační středisko o situaci vyrozumělo oznamovatele.
nprap. Pavel Vymetálek
21. prosince 2009
 
 

vytisknout  e-mailem