Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Krádeže a potyčky mezi občany 

Během předposledního červnového víkendu od pátku 18. června do pondělního rána 21. června 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 11 nově spáchaných přečinů, 23 přestupků a  založili 17 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o  jedenácti nově spáchaných přečinech, která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, zanedbání povinné výživy, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

V průběhu uplynulého víkendu rychnovští policisté zaevidovali 23 přestupků, některé z  nich na úseku dopravy. Mezi prohřešky kontrolovaných řidičů patřil nevyhovující technický stav vozidla, použití mobilního telefonu během jízdy, neplatná technická prohlídka, nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy či překročení rychlosti.
Ani tento víkend se nevyhnul evidenci přestupků proti majetku, zloději kradli vše, co jim přišlo pod ruku. Majitelům hned na několika místech zmizely jejich peněženky i s finanční hotovostí   Neuzamčené vozidlo se stalo snadným terčem pro zloděje, který ve voze našel kanystr s benzinem a sadu nářadí. Dámské boty zmizely z botníku v předsíni jednoho rodinného domku na Vamberecku. Sklo v oknech neponechal bez povšimnutí vandal u jednoho školského zařízení v Dobrušce.
Policisté během víkendu vyjížděli i k neshodám a naschválům mezi občany, slovním a fyzickým napadením, roztržkám v restauračních zařízeních. Několik přestupků proti občanskému soužití muži zákona zaevidovali díky neshodám mezi partnery. Policisté rokytnického obvodního oddělení šetřili případ, ve kterém žena sprostě nadávala svému bývalému druhovi. V jiném případě byl příčinou jejich příjezdu do jedné rekreační chalupy fyzický atak manžela vůči choti. Kostelečtí policisté šetřili případ agresivního muže, který ženu nejen slovně urážel, ale dokonce na ni plivl a poté ji fyzicky napadl. Hádku mezi manželi šetřili o víkendu i rychnovští policisté a k tomu jim přibyl i případ napadení otce synem. Na náměstí ve Vamberku polehával a veřejné pohoršení budil opilý muž. Sjezd rodáků v jedné obci na Opočensku skončil rovněž fyzickým útokem jednoho z přítomných.

Další červnový víkend vyjížděla rychnovská skupina dopravních nehod ke třem dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna.
Celková škoda všech těchto víkendových nehod byla odhadnuta na 422 tisíc korun.   I během tohoto víkendu muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 112 telefonátů, 40 z nich bylo využito a zbývajících 72 nesouviselo s prací PČR. Během víkendu na telefonické podněty vyjížděly hlídky sloužících policistů k neshodám mezi partnery, k oznámeným zraněním, fyzickým napadením i krádežím. Sobotní večer a noc si někteří naši spoluobčané pro nadměrné konzumaci alkoholu krátili „konverzací“ se sloužícím operačními důstojníky, se kterými chtěli například řešit svoji stávající nevyhovující situaci v rodině či „obludu“, pohybující se u jednoho kostela na Dobrušsku. V neděli o půl jedenácté v noci oznámila rodina z Borohrádku, že pohřešuje šestnáctiletého svého syna, který po hádce v rodině odešel do lesa a doposud se nevrátil. Necelou půl hodinu po oznámení a zahájení všech potřebných opatření se telefonicky ozvala teta chlapce, že synovec dorazil v pořádku k ní.
por. Mgr. Alena Kacálková
21. června 2010

vytisknout  e-mailem