Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Pokus o vloupání, vloupání a pět dopravních nehod 

Poslední červencový víkend tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 7 nově spáchaných trestných činů, 31 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
 
V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 27. července 2009 policisté na Rychnovsku přijali oznámení o 7 nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, pokusu o vloupání a krádeže vloupáním.
V sobotu ráno došlo k pokusu vloupání do vozidla ve Vamberku. Zatím neznámý pachatel zde rozbil boční okno u spolujezdce u vozidla VW Passat. Z vozidla se pokoušel sebrat satelitní navigaci umístěnou ve středovém panelu, který poškodil. Majitel odhadl škodu na 8 tisíc korun.
Policisté Obvodního oddělení v Rokytnici v Orlických horách šetří případ vloupání do jednoho místního autoservisu. Zde zatím neznámý pachatel zřejmě v noci ze soboty na neděli rozbil okno do autoservisu, kterým vlezl dovnitř. Sebou si z autoservisu odnesl různé části k PC. Majiteli vznikla škoda 6 tisíc korun.
Během víkendové služby zpracovali rychnovští muži zákona 31 nových přestupků. Převážná část z nich byla zaevidována na úseku dopravy. Ty policisté řešili ve většině případů blokově či pokutou na místě. I tentokráte se postihu nevyhnuli řidiči, kteří jeli nepřipoutaní bezpečnostním pásem nebo s vozidlem jeli příliš rychle. Další přestupky byly o víkendu zaznamenány zejména jako přestupky proti majetku. Kradlo se i ve dnech volna a kradlo se vše, co ukrást šlo. Jako téměř každý den i o tomto víkendu jeden z občanů Rychnovska přišel o svůj mobilní telefon. Do statistiky přibude i další „žádaný sortiment“ zlodějů – peněženka s osobními doklady a horské kolo. Nula do statistiky nejde napsat ani u přestupků proti občanskému soužití – možná vlivem rychle se měnícího počasí muži zákona zaznamenali slovní i fyzická napadení, hádky mezi partnery či sousedy, ve většině případů po posilnění alkoholem.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla během víkendu ke 4 dopravním nehodám, při kterých došlo k 5 lehkým zraněním. Celková škoda těchto víkendových nehod je odhadnuta na 415.000 korun.
 
Na tísňovou linku 158 přijali operační důstojníci za poslední červencový víkend 133 telefonátů, 52 z nich bylo využito a zbývajících 81 nesouviselo s prací PČR. Mezi víkendovými telefonáty nechyběla oznámení o fyzickém napadení, výtržnostech a oznámení o krádežích v různých objektech. I tento víkend hrál velkou roli alkohol, několik telefonátů, které operační důstojníci během víkendu přijímali, oznamovalo výtržnosti způsobené právě pod vlivem návykové látky.
V pátek krátce před jedenáctou hodinou v noci muž telefonicky oznámil na operační středisko, že jsou poškozeny vstupní dveře na jedné z prodejen ve Chlenech. Na místo je vyslána hlídka OOP Kostelec nad Orlicí, která na místě zjišťuje, že dveře jsou skutečně poškozeny a to po potyčce mezi dvěma muži. K vloupání do prodejny nedošlo a věc je šetřena jako přestupek.
V sobotu po desáté hodině dopoledne oznamuje muž, že v Jedlové našel nevybuchlou munici. Jedná se o náboj v délce 25 cm, a že je v dosti zkorodovaném stavu. Tato informace je předána na OOP Dobruška a současně je vyrozuměn i pyrotechnik. Hlídka z místa nálezu potvrzuje, že by se mohlo jednat o munici, a že popis odpovídá popisu oznamovatele. Po jedné hodině odpoledne na místo doráží pyrotechnik, který konstatuje, že se jedná o bombičku k plnění hasicích přístrojů. Nález si pyrotechnik na místě převzal a odvezl.
nprap. Pavel Vymetálek
27. července 2009
 

vytisknout  e-mailem