Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Krádeže a dopravní nehody 

Během druhého únorového víkendu od pátku 12. února do pondělního rána 15. února 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  5 nově spáchaných trestných činů,  17  přestupků a založili 22 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o pěti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a zanedbání povinné výživy.
Fotoaparát zdarma
Bezmezná drzost zlodějů

V průběhu uplynulého víkendu rychnovští policisté zaevidovali   17  přestupků, některé z nich na úseku dopravy. Nezodpovědní řidiči vyjeli na rychnovské silnice pod vlivem alkoholu i s nevyhovujícím technickým stavem vozidla. Velké riziko podstoupila žena v Týništi nad Orlicí, která začala železniční přejezd se závorami přecházet v době, závory byly spuštěny a jako výstraha blikala i červená světla.
Kromě přestupků na úseku dopravy muži zákona zadokumentovali i přestupky proti majetku. Kradlo se vše, co zlodějům přišlo pod ruku – drobné zboží v marketu, platební karta zapomenutá v bankomatu, mobilní telefony  nebo třeba pečivo připravené k prodeji, které si zloděj odnesl bez placení. A nejednalo se zdaleka o dva rohlíky ke svačince, poberta odcizil hned desítku bochníků, více než dvě desítky koblih a na celý lup si přibral i dvě plastové přepravky.
Možná cesta domů v nočních hodinách a v pohrouženém stavu byla příčinou poškození zámku a řetězu na plotě u jednoho rychnovského domu či rozbité výlohy obchodu v Dobrušce.
Pohroužený stav a alkohol by mohly mít svůj podíl i na agresivním chování některých našich spoluobčanů, které jako přestupky proti občanskému soužití šetřili rychnovští policisté. Živo bylo zejména na Obvodním oddělení Dobruška. Už v pátek řešili fyzické a slovní napadení muže mužem. Dalšího pána, který neustále v nočních hodinách telefonicky obtěžuje, nahlásila poškozená policistům na stejné obvodní oddělení.
Nestandardní chování dcery, která svoji matku hrubě slovně napadá, šetřlili policisté v Týništi nad Orlicí.

Další únorový víkend vyjížděla skupina dopravních nehod ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Řidič nákladního vozu zn. Volvo v pátek v nočních hodinách pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost své jízdy schopnostem a stavu vozidla a v obci Podchlumí převrátil levou boční část vozu do potoka. Při havárii byl lehce zraněn spolujezdec auta, který byl po vyšetření v opočenské nemocnici propuštěn. Alkohol u řidiče dechovou zkouškou prokázán nebyl. Škoda nehody byla odhadnuta na 200.000 korun.
Celková škoda obou víkendových dopravních nehod byla vyčíslena na 248.000 korun.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 84 telefonátů, 32 z nich bylo využito a zbývajících 52 nesouviselo s prací PČR. Oznamovatelé telefonovali kromě jiného i kvůli sněhu, který děti házely do oken, kvůli otevření bytů, u něhož asistovali rychnovští policisté v sobotu hned dvakrát i kvůli pomoci a domluvě opilému muži v Dobrušce, kopajícímu do dveří bytu. I tento víkend sehrál v situacích, ke kterým byli muži zákona voláni, svoji podstatnou roli alkohol.
por.Mgr. Alena Kacálková
15. února 2010
 

vytisknout  e-mailem