Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

V hlavní roli alkohol a krádeže 

Během druhého květnového víkendu od pátku 7. května do pondělního rána 10. května 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku 10 nově spáchaných trestných činů, 28 přestupků a založili 15 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o deseti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, poškození cizí věci a zanedbání povinné výživy.
Noční jízda městem
Auto není trezor
Během dnů volna šetřili policisté na Rychnovsku poškození zadní skleněné výplně u sněžné rolby, při kterém škoda byla odhadnuta na 12.000 korun.
Muže, který prováděl stavební práce před jedním objektem v Dobrušce, okradl neznámý pachatel. Zloděj řemeslníkovi během okamžiku ukradl volně odloženou příušní tašku s peněženkou, osobními doklady, platebními kartami a mobilním telefonem. Škoda se vyšplhala na téměř 3.000 korun.
Ze stejného města, pouze z jiného objektu, procházejícího rekonstrukcí, ukradl zloděj odseknutím od rozvaděče 50 metrů prodlužovacího kabelu, čímž majiteli způsobil škodu 6.000 korun.

V průběhu uplynulého víkendu rychnovští policisté zaevidovali 28 přestupků, drtivou většinu z  nich na úseku dopravy.
Ani tento víkend se nevyhnul evidenci přestupků proti majetku. Někteří naši spoluobčané kradli jako straky. Majitelům tak mizely peněženky s finanční hotovostí, mobilní telefony, dřevo z lesa, jízdní kola, oblečení ze školní šatny, fotoaparát nebo benzín z čerpací stanice, který řidič nezaplatil a odjel.
Policisté během víkendu vyjížděli i k neshodám a naschválům mezi občany, slovním a fyzickým napadením, při kterých zdaleka nejsou výjimečné i potyčky mezi dvěma osobami něžného pohlaví.
Rušení nočního klidu v neděli nad ránem zaměstnalo opočenské policisty, několika osob bylo "odměněno" přestupkem proti veřejnému pořádku a blokovou pokutou.
Muže, který v neděli navečer ulehl na chodník před jedním rychnovským marketem, eskortovala policejní hlídka s 2,83 promile alkoholu dechu do příslušného královéhradecké stanice k vystřízlivění.

Druhý květnový  víkend vyjížděla skupina dopravních nehod ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby lehce zraněny. Celková škoda všech těchto víkendových nehod byla odhadnuta na 59 tisíc korun.   I během tohoto víkendu muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 103 telefonátů, 39 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR. I v tomto víkendu operační důstojníci řešili rozmanitá oznámení, od žádosti o asistenci policejní hlídky u agresivního klienta v jednom sociálním zařízení přes hledání ztracené dcery, kterou postrádala matka a která se v pořádku našla u otce až po asi nejčastější případy, spojené s alkoholem. K muži, vyhrožujícímu ostatním obyvatelům jednoho domu na rychnovském nábřeží, vyjížděli policisté v sobotu v šest hodin večer. Agresor, který nadýchal 3,62 promile alkoholu, byl záhy převezen do královéhradecké protialkoholní záchytné stanice.
 por. Mgr. Alena Kacálková
10. května 2010

 

vytisknout  e-mailem