Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Vloupání do vozidel, krádeže jízdních kol 

Čtvrtý srpnový víkend tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 9 nově spáchaných trestných činů, 15 přestupků a založili 12 nových čísel jednacích.
 
V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 17. srpna 2009 policisté na Rychnovsku přijali oznámení o devíti nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže a krádeže vloupáním, ohrožení pod vlivem návykové látky, poškozování cizí věci a neoprávněné držení platební karty.
Rychnovští policisté šetří případ vloupání, ke kterému došlo v pátek ráno v Rychnově nad Kněžnou. Zde se zatím neznámý pachatel vloupal do novinového stánku. Po odstranění dvou visacích zámků z ochranné mříže a rozbití dvojitého bezpečnostního skla, vnikl dovnitř. Ze stánku sebral různé druhy cigaret. Majiteli způsobil škodu převyšující 26 tisíc korun.
Policisté z OOP Dobruška šetří případ vloupání do vozidel, ke kterému došlo o víkendu v okolí Dobrého a Kounova. Zde se zatím neznámý pachatel zřejmě v noci ze soboty na neděli vloupal do dvou osobních vozidel Peugeot, dvou vozidel Škoda a jednoho vozidla Mercedes. Z vozidel sebral různé věci jako oblečení, peněženky s finanční hotovostí, příruční tašky s doklady a platebními kartami. Majitelům svým jednáním způsobil škodu přesahující 11 tisíc korun.
K vloupání do sklepní kóje došlo v Týništi nad Orlicí. Zde dosud neznámý pachatel v suterénu činžovního domu odstranil visací zámek ze sklepní kóje, ze které sebral dvě jízdní kola. Škoda byla vyčíslena na víc jak 27 tisíc korun.
 
Během víkendové služby zpracovali rychnovští muži zákona 15 nových přestupků. Převážná část z nich byla zaevidována na úseku dopravy. Ty policisté řešili ve většině případů blokově či pokutou na místě.
Na Obvodní oddělení v Kostelci nad Orlicí přišel v sobotu před jedenáctou hodinou v noci nahlásit muž, že mu někdo sebral jízdní kolo odstavené před jednou z místních hospod. Kolo si cenil na téměř 5 tisíc korun.
Tento srpnový víkend se „činili“ vandalové – rozbito bylo okno u zaparkovaného osobního vozidla Citroen ve Vamberku. V Dobrušce v sobotu dopoledne mladík rozbil skleněnou výplň u vchodových dveří, při této  „zábavě“  si rozřízl předloktí a musel být převezen na ošetření do nemocnice v Opočně. Nula do statistiky nejde za uplynulý víkend napsat ani u přestupků proti občanskému soužití – i zde muži zákona zaznamenali slovní i fyzická napadení, ve většině případů po posilnění alkoholem.
 
Skupina dopravních nehod vyjížděla během víkendu k jedné dopravní nehodě, při které nedošlo ke zranění účastníků.
 
Na tísňovou linku 158 přijali operační důstojníci za čtvrtý srpnový víkend 97 telefonátů, 35 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR. Z víkendových telefonátů na linku 158 je možné vybrat oznámení ženy, která tvrdila, že kamarád jejího syna byl při jízdě na kole sražen červeným osobním vozidlem, a že byl následně ošetřen horskou službou. Na místě hlídka policie zjišťuje, že ke střetu nedošlo, ale cyklista se při projíždění vozidla lekl a skončil v příkopě. Při tomto utrpěl škrábance. Rodiče ani cyklista nežádají o šetření ze strany PČR. V sobotu oznamovala žena, že jejího syna v týdnu fyzicky napadal sousedův syn. Šetřením na místě bylo zjištěno, že syna, který je tam na prázdninách učili místní kluci plavat a k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Operační důstojníci dále přijali oznámení o fyzickém napadení, výtržnostech a oznámení o krádežích v různých objektech. I tento víkend hrál velkou roli alkohol, několik telefonátů, které operační důstojníci během víkendu přijímali, oznamovalo výtržnosti způsobené právě pod vlivem návykové látky.
nprap. Pavel Vymetálek
24. srpna 2009

vytisknout  e-mailem