Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Klidnější víkendová služba 

Během druhého červencového víkendu od pátku 9. července do pondělního rána 12. července 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  4  nově spáchané přečiny, 30 přestupků a založili 11 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o čtyřech nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškozování cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy.
S alkoholem za volantem
Policisté rychnovského obvodního oddělení šetřili v pátek odpoledne krádež v jednom z místních obchodních domů. Podezřelý pětačtyřicetiletý muž odcizil z prodejny volně odloženou nákupní tašku i přesto, že za stejný trestný čin krádeže byl v posledních třech letech odsouzen, čímž mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

V průběhu uplynulého prodlouženého víkendu rychnovští policisté zaevidovali 43 přestupků, drtivou většinu z  nich na úseku dopravy. I tento víkend policisté šetřili přestupky proti majetku a občanskému soužití.

Druhý červencový víkend vyjížděla skupina dopravních nehod ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba těžce zraněna. Celková škoda těchto víkendových nehod byla odhadnuta na  97 tisíc korun.  Během dnů volna muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 95 telefonátů, 35 z nich bylo využito a zbývajících 60 nesouviselo s prací PČR. V hlavní roli byl i tentokráte zejména alkohol, který agresorům následně přivodil přestupky proti občanskému soužití.
por. Mgr. Alena Kacálková
12. července  2010
 

vytisknout  e-mailem