Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Alkohol nejen na silnicích 

Během dalšího červencového víkendu od pátku 16. července do pondělního rána 19. července 2010 zaznamenali policisté na Rychnovsku  6 nově spáchaných přečinů,  23 přestupků a založili 14 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulého víkendu přijali rychnovští policisté oznámení o šesti nově spáchaných přečinech,  která zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškozování cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a zanedbání povinné výživy.
Sběratel autorádií ?
Cyklistická sezóna je v plném proudu, a tak se na toto zboží zaměřili i lapkové. Další z  jízdních kol „změnilo“ svého majitele. Z kolárny bytového domu v Dobrušce zloděj ukradl uzamčené dámské treckingové jízdní kolo zn. Author. Majitelce vznikla škoda 7.000 korun.

Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí zajistili v noci z pátku na sobotu mladou ženu z Doudleb nad Orlicí, po které bylo v červnu tohoto roku vyhlášeno celostátní pátrání.

V průběhu uplynulého víkendu rychnovští policisté zaevidovali 23 přestupků. Většinu z  nich muži zákona zadokumentovali na úseku dopravy během další dopravně bezpečnostní akce, která na rychnovských silnicích proběhla za nepříznivého počasí v noci ze soboty na neděli – Alkohol není překážkou. Ani tento víkend se nevyhnul evidenci přestupkům proti majetku. Někteří naši spoluobčané tak přišli o svůj mobilní telefon nebo jízdní kolo. Nahlášeny byly i případy vandalství, kdy majitelům doposud neznámí pachatelé poškodili plot u pozemku nebo střechu objektu.

Druhý červencový víkend vyjížděla skupina dopravních nehod ke dvěma dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby lehce zraněny. Řidič osobního vozidla jedoucí v sobotu odpoledne mezi obcemi Kounov a Bačetín přejel během jízdy do protisměru a havaroval v levém příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při této havárii utrpěl muž z Opočenska lehké zranění.
Nedělní havárie zájezdového autobusu, který se pravděpodobně vyhýbal osobnímu vozidlu, odbočujícímu před ním vlevo, skončila v Kostelci nad Orlicí naštěstí jen sjetím do příkopu a zablokovanými dveřmi, které odstranili kostelečtí hasiči. Ti také poskytli dočasný azyl účastníkům zájezdu, z nichž dva byli lehce zraněni. Celková škoda obou těchto víkendových nehod byla odhadnuta na  70 tisíc korun.  Během dnů volna muži zákona z dopravní i pořádkové policie věnovali zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158  během uplynulého období 142 telefonátů, 57 z nich bylo využito a zbývajících 85 nesouviselo s prací PČR. Zřejmě letní teplé počasí přispívá k tomu, že někteří naši spoluobčané konzumují ve zvýšené míře alkohol a pod jeho vlivem se poté projevují minimálně nestandardním chováním. Operační důstojníci tak i v těchto dnech volna vyslechli několik telefonátů, ve kterých se buď ozývali sami opilci anebo si na osoby v pohrouženém stavu stěžovali jejich spoluobčané. 
V pátek v noci oznamuje muž potyčku mezi dvěma bydlícími v jednom ubytovacím zařízení na Dobrušsku, příčinou jejich pře bylo něžné pohlaví. Hlídka věc na místě řeší domluvou.
Na hluk na autobusové zastávce v Kunčině Vsi si hodinu po půlnoci stěžuje jedna z obyvatelek obce. I zde si hlídka policistů u čtyřech zpívajících mladíků, popíjejících víno, vystačí s domluvou.
Ke spánku ulehl v ranních hodinách na chodník rychnovského náměstí jeden ze spoluobčanů. Podnapilý cizinec ale před jedním z bankovních domů dlouho nesetrval, po domluvě hlídkou místních policistů se vypravil do svého současného domova.
V sobotu v podvečer vyjížděla hlídka kosteleckých policistů k opilému muži, který obtěžoval na cizím pozemku jednu z obyvatelek. I tomuto muži tentokráte postačila domluva.
I neděle měla na svém kontě několik přestupků, ve které hrál hlavní roli alkohol. Rychnovští policisté byli přivoláni k hlučné dvojici obyvatel k v jedné místní ubytovně. Jedna z aktérek byla ve finále převezena do královéhradeckého zdravotnického zařízení.
Žena z Kostelce nad Orlicí oznámila, že sousedův pes jim zadávil králíka. Ve spolupráci s městskými policisty byla událost  vyřízena blokovou pokutou, kterou uhradil majitel agresora.
Krátce před půlnocí z neděle na pondělí si na rušení nočního klidu skupinkou mladých lidí stěžovali občané z Opočna. I zde věc řešila místní hlídka domluvou.
por. Mgr. Alena Kacálková
19. července  2010
 

vytisknout  e-mailem