Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Převažovaly krádeže a dopravní nehody 

Během  uplynulého víkendu od pátku 19.listopadu až do pondělních ranních hodin 22. listopadu 2010  šetřili policisté na Rychnovsku  6 nově spáchaných přečinů, 27 přestupků a založili 30 nových čísel jednacích.
V průběhu uplynulých dní přijali rychnovští policisté oznámení o  šesti nově spáchaných přečinech,  které zadokumentovali a provedli k nim prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku – Terčem dva vozy.
Krádež jízdního kola šetřili policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí. Majiteli bicyklu zn. Kellys Quartz nepomohlo ani to, že si kolo uzamkl lankovým zámkem ke kovové konstrukci střechy u venkovní kolárny jedné firmy v Častolovicích. Zloděj dopravní prostředek i takto zajištěný ukradl a majiteli způsobil škodu 10.000 korun.
Policisté stejného obvodního oddělení šetřili i podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. U osmadvacetiletého muž projíždějícího v sobotu v nočních hodinách s renaultem Kostelcem nad Orlicí hlídka při běžné kontrole zjistila, že má až do jara příštího roku Městským úřadem ve Vysokém Mýtě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.
Rychnovští policisté v sobotu v odpoledních hodinách zadrželi jednu osobu v celostátním pátraní. Třiačtyřicetiletého muže z Rychnova nad Kněžnou, na kterého byl přesně před měsícem místním okresním soudem vydán příkaz k zatčení, hlídka po provedení nezbytných úkonů eskortovala do královéhradecké Vazební věznice.

Od pátku až do nedělní půlnoci řešili policisté na Rychnovsku 27 přestupků, většinu z nich na úseku dopravy. Řidiči při své jízdě nerespektovali dopravní značení, na vozovky vyjeli s nevyhovujícím technickým stavem a dokonce i po předchozím požití alkoholu.
Během víkendu policisté jednotlivých obvodních oddělení zadokumentovali i přestupky proti majetku. Peněženku z dámské kabelky odcizil v nestřeženém okamžiku zloděj v jednom restauračním zařízení na Vamberecku. Majitelka tak přišla o peníze i osobní doklady. I tento víkend se vyhnul krádeži mobilních telefonů, ale odcizeno bylo i jízdní kolo.
Sloužící hlídky zaevidovaly i několik přestupků proti občanskému soužití. Svou roli u nich sehrál zejména alkohol.

Skupina dopravních nehod vyjížděla o víkendu k 5 dopravním nehodám. Celková škoda všech těchto víkendových nehod byla vyčíslena na 135.000 korun.
Pravděpodobně v důsledku nesprávného předjíždění skončil v Českém Meziříčí řidič vozu Mercedes v silničním příkopu.Při odbočování vlevo před ním jedoucí řidičky škodovky začal řidič mercedesu toto vozidlo předjíždět. Při nehodě muž utrpěl lehké zranění.
Řidič vozu zn. Škoda Fabia v sobotu odpoledne za již snížené viditelnosti v Česticích zřejmě přehlédl kruhový objezd. Přes intenzivní brzdění vjel se škodovkou do jeho středu a kromě svého auta poškodil i betonovou palisádu.
Svůj podíl na víkendových nehodách měla i lesní zvěř, která majitelům aut zkomplikovala život. V sobotu v nočních hodinách na úseku mezi obcemi Lokot a Třebešov vběhla řidiči vozu zn. Škoda Fabia Combi do cesty srna V neděli krátce po půlnoci řidiči vozu zn. Škoda Octávia na úseku mezi obcemi Přepychy a Opočno vběhl přímo pod kola daněk.
I o tomto víkendu věnovali sloužící policisté z dopravní a pořádkové policie zvýšenou pozornost dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu na rychnovských silnicích.

Operační důstojníci přijali na  tísňovou  linku 158 za víkend 97 telefonátů, 45 z nich bylo využito, 52 nesouviselo s policejní prací.
Během pátku oznámili mimo jiné volající na linku 158 tyto události -  rozbitou výlohu u prodejny potravin v Kostelci nad Orlicí, fyzický atak mezi manželi a upozornili i na skupinku vandalů, kteří na cyklostezce z Doudleb nad Orlicí hází odpadkovými koši.
Neshody v rodině i mezi sousedy a alkohol, to jsou společní jmenovatelé některých nedělních telefonátů, k jejichž následnému řešení rovněž sloužící policejní hlídky vyjížděly.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem