Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkend na silnici

ŽĎÁRSKO: Nehody bez zranění 

  Při dopravních nehodách, které se staly během tohoto víkendu na Žďársku, byla způsobena škoda ve výši téměř 364 000 korun. Při žádné z kolizí nebyl žádný z účastníků zraněn. Rovněž dechové zkoušky, provedené policisty šetřící nehody, byly s negativním výsledkem.

Bobrová-Moravec 10.12.1.JPG

Dopravní nehoda s nejvyšší způsobenou škodou na vozidle se stala v sobotu 10. prosince 2011, kdy se  na cesty  vydal  dvaatřicetiletý řidič se  s nákladním vozidlem Mitsubishi Kaot s přívěsem. Pět minut před 7. hodinou mu ale jeho jízdu překazila dopravní nehoda. Když jel po silnici 2. třídy od obce Bobrová směrem k obci Moravec, v mírném stoupání uviděl protijedoucí vozidlo. Proto najel k pravé krajnici. Na kluzké silnici bez posypu ale dostal  smyk a s celou soupravou přejel do protisměru. Na levé straně najel do silničního příkopu, kde narazil do listnatého stromu. Ke střetu s protijedoucím vozidlem nedošlo. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda je ve výši 126 000 korun.

Během víkendu se připletla pod kola i zvířata z volné přírody.

Policisté z dopravního inspektorátu šetřili dne 10. prosince 2011 srážku lesního zvířete s osobním automobilem. Ke střetu došlo ve 21:37 hodin mezi obcemi Jívoví a obcí Sklené nad Oslavou. Sedmačtyřicetiletému řidiči na rovném úseku silnice náhle vběhlo do jízdní dráhy divoké prase. Pro velmi krátkou vzdálenost nestačil zastavit vozidlo Škoda Superb zastavit a se zvířetem se střetl. Divoké prase zůstalo po srážce ležet v pravém silničním příkopu. Na voze vznikla škoda nejméně 120 000 korun. Hodnota uhynulého zvířete je 22 900 korun.

divoké prase 10.12.11.JPGsrážka s divokým prasetem

Další lesní zvíře, které se střetlo s osobním automobilem, byla srna nebo srnec. Srážka se přihodila v neděli 11. prosince 2011 v 18:05 hodin. Třiatřicetiletý řidič narazil vozidlem Volkswagen Touran do zvířete před obcí Nové Veselí, když jel od Žďáru nad Sázavou. Zvíře z místa nehody uteklo. U řidiče provedli přítomní policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Škoda na voze je odhadnuta na asi 30 000 korun.

srna11.12.11.JPGsrážka se srnou

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

12. prosince 2011

vytisknout  e-mailem