Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkend na silnicích

LITOMĚŘICE – O prodlouženém víkendu 13 nehod 

Od čtvrtka do neděle vyjížděli dopravní policisté k třinácti dopravním nehodám. V šesti případech utrpěli účastníci nehod lehká zranění. Celková škoda byla odhadnuta na 475 tisíc korun. Mezi nejčastější příčiny havárií patřila nepřiměřená rychlost, ale i ostatní příčiny. Jeden z havarujících řidičů se před jízdou posilnil alkoholem.
 

Vozidlo téměř shořelo
Při čtvrteční dopravní nehodě téměř shořelo vozidlo značky Peugeot, které se střetlo s autobusem Irisbus Iveco. K dopravní nehodě došlo na křižovatce silnic u obce Terezín u odbočky na České Kopisty a Počaply. Řidič ve vozidle Peugeot jedoucí po vedlejší komunikaci od obce Počaply vjel na hlavní komunikaci, po které projížděl v tu dobu autobus. Po střetu obou vozidel došlo následně k požáru vozidla Peugeot, které v interiéru částečně vyhořelo. Řidič a tři spolujezdci jedoucí ve vozidle Peugeot utrpěli lehká zranění, v autobusu nebyl nikdo zraněn. Celková škoda je vyčíslena na 250 tisíc korun.
 

Opilý a bez papírů
V sobotu havaroval 40 letý muž jedoucí po pozemní komunikaci na motocyklu od obce Ploskovice na Býčkovice. Na přímém úseku vozovky nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem značky Peugeot a při zastavení vozidla narazil do jeho zadní části. Následkem střetu utrpěl řidič motocyklu i jeho spolujezdkyně lehká zranění. Ve vozidle Peugeot nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče motocyklu pozitivní. Nadýchal 1,84 promile! Následně policisté zjistili, že řidič motocyklu nevlastní žádné řidičské oprávnění a motocykl má propadlou platnost technické prohlídky. Kromě porušení zákonu o provozu na pozemních komunikacích je řidič podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Příčiny a okolnosti obou nehod jsou předmětem šetření dopravních policistů.
 

1. 10. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem