Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkend na silnicích

LITOMĚŘICE – Dva řidiči havarovali opilí 

Během víkendu vyjížděli dopravní policisté v okrese Litoměřice k osmi dopravním nehodám. Při haváriích utrpěla jedna osoba lehká zranění. Celková škoda je odhadnuta na 303 tisíc korun. Hlavními příčinami byla nepřiměřená rychlost a ve dvou případech sehrál svou roli i alkohol.
 

Za stejné období loňského roku policisté řešili sedm dopravních nehod, které se obešly bez zranění a bez ztrát na životech. Celková škoda byla vyčíslena na 237 tisíc korun. Hlavními příčinami byla nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Užití alkoholu nebylo zjištěno u žádného z havarujících řidičů.
 

Pil a řídil
V sobotu 2. února řešili dopravní policisté dopravní nehodu v centru města Úštěk. V pravé poledne tu usedl 45letý řidič za volant vozidla značky Škoda Fabia posilněn alkoholem. Při couvání svým vozidlem narazil do zaparkovaného vozidla značky Hyundai, aniž by zastavil, z místa dopravní nehody odjel na náměstí. Po zaparkování od vozidla odešel. Po příjezdu policejní hlídky se dostavil ke svému vozidlu a podrobil se dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 2,24 promile! Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda na vozidle značky Fabia byla odhadnuta na 20 tisíc korun a na vozidle značky Hyundai na 100 tisíc korun. Řidič se kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za své jednání může očekávat až tříletý trest odnětí svobody.
 

4. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem