Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend na silnicích: několik zranění

BLANENSKO: Jedna řidička havarovala značně opilá. 

    Hned k několika dopravním nehodám vyjížděli o tomto víkendu policisté na Blanensku. První z nich se stala v noci z pátku na sobotu 22. května na silnici vedoucí z Rájce-Jestřebí ve směru k Petrovicím. Dvaadvacetiletá řidička Škody Fabia tam nezvládla pravděpodobně pod vlivem alkoholu řízení, v levotočivé zatáčce vyjela mimo silnici do lesa, kde narazila do stromu. Auto se pak po nárazu ještě převrátilo na střechu. Řidička i její spolujezdec byli lehce zraněni, dechová zkouška u řidičky byla pozitivní. Přístroj na zjišťování alkoholu v dechu jí naměřil 2,08 promile. Na vozidle vznikla při havárii škoda za asi 80 tisíc korun.

    K další nehodě vyjížděli policisté v pátek 21. května večer na benzínovou čerpací stanici do Černé Hory. Čtyřiatřicetiletý řidič nákladního auta Mercedes Benz s návěsem se tam nechoval dostatečně pozorně a zadní části návěsu zachytil o jeden z výdejních stojanů. Způsobil tak firmě provozují čerpací stanici škodu ve výši asi 80 tisíc korun.

    S lehkým zraněním pak skončila také v noci na neděli 23. května kolem půl třetí ráno třiadvacetiletá řidička Peugeotu 206 na silnici vedoucí od Boskovic směrem ke Knínicím. Řidička tam zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti vyjela mimo silnici, kde narazila do stromu. Ona i její šestatřicetiletý spolujezdec byli při nehodě lehce zraněni, vznikla škoda za asi 120 tisíc korun. Dechová zkouška u řidička skončila s negativním výsledkem.

vytisknout  e-mailem