Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Dopravní nehody se obešly bez zranění  

V době od pátku do neděle zadokumentovali policisté svitavského regionu 8 trestných činů a 9 přestupků.
Ve Svitavách policisté řešili pět trestných činů. Jednalo se ve čtyřech případech o krádeže a v jednom případě o útok na státní orgán městské policie. Přestupku se dopustil neznámý pachatel, když v baru ve Svitavách podal alkoholické nápoje osobám mladším osmnácti let a  umožnil jim alkoholické nápoje požívat.   Přestupku zatajení nálezu se provinil neznámý pachatel.  Neoprávněně si přisvojil peněženku s finanční hotovostí 4 tisíce korun a kartami pojištěnce, kterou poškozená ztratila. Hlídka nalezla v nočních hodinách v restauraci v Opatově 3 osoby a 5leté dítě. Jednalo se o bezdomovce, a proto byla vyrozuměna sociální pracovnice, která zajistila umístění dítěte do kojeneckého ústavu.
 
V Poličce v pátek v odpoledních hodinách vyjela hlídka k případu porušování občanského soužití. Na pěší zóně obtěžoval muž oznamovatelku. Policisté případ řeší jako přestupek na úseku veřejného pořádku.
 
V Moravské Třebové rozbil neznámý pachatel skleněnou výplň okna rodinného domku. Policisté věc zadokumentovali jako přestupek a po pachateli pátrají.
 
V Litomyšli policisté v pátek ráno přijali oznámení o vloupání do čerpací stanice v obci Budislav. Neznámý pachatel zde odcizil cigarety za 16 tisíc korun.
 
Policisté skupiny dopravních nehod řešili 8 dopravních nehod. Celková škoda na vozidlech dosáhla částku 279 tisíc korun. Nikdo z účastníků naštěstí nebyl zraněn.
 
Operační důstojník přijal na tísňovou linku 58 telefonátů, z toho 23 bylo využito pro práci policie.
por. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem