Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Ve znamení majetkových deliktů 

O dvanáctitisícovou hotovost přišla majitelka rodinného domku v jedné z obcí na Poličsku. V době od 17. do 19. června její dům navštívil nezvaný host. Ten za použití shodného klíče, který v domě nalezl, si otevřel trezor a zmocnil se kořisti. Nyní po zloději pátrají poličští policisté.
 
Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do rodinného domu na ulici Zadní ve Svitavách neznámý pachatel. Pak celý dům prohledal a ukořistil alkoholické nápoje, cigarety a pánský snubní prsten. Škoda, která byla ze strany neznámého zloděje majiteli způsobena, je vyčíslena na 10 tisíc korun.
 
Cigarety a peníze z vypáčeného hracího automatu zmizely po vloupání do jedné z poličských restaurací. Tu neznámý pachatel navštívil v noci z 18. na 19. června. Celkové škody odcizením a poškozením byly vyčísleny na bezmála 90 tisíc korun.
 
Policisté pátrají po nálezci peněženky, která obsahovala osobní doklady majitele a 15 tisícovou finanční hotovost. Nálezce, který nalezl peněženku 18. června mezi polednem a jednou hodinou, se dopustil trestného činu zatajení věci, za který mu hrozí  až jednoletý pobyt za mřížemi.
 
Zaparkované osobní motorové vozidlo před restaurací v jedné z obcí na Litomyšlsku nalákalo zloděje. Ten si totiž povšimnul odložené kabelky, ve které majitelka ponechala finanční hotovost, doklady a 4 platební karty. Těchto nalezených věcí se zloděj zmocnil. Škoda je bezmála 4 tisíce korun.
 
Na svoji slušnost doplatil 45letý muž, který byl krátce po půlnoci v jedné obci na Moravskotřebovsku osloven neznámým mužem a ten žádal poškozeného o půjčení 20 korunové hotovosti. Když však poškozený vyndal peněženku, neznámý muž ji oslovenému vytrhl z ruky a utekl směrem k Moravské Třebové. V peněžence měl poškozený třítisícovou hotovost a dvě platební karty. Po zloději nyní pátrají policisté.
 
V sobotu při práci na své zahradě v obci Linhartice nalezl 36letý muž dělostřelecký granát. Policejní hlídka z Moravské Třebové místo nálezu zajistila až do doby příjezdu pyrotechnika z Krajského ředitelství v Hradci Králové. Nelezená výbušnina byla odborníkem zajištěna a odvezena k likvidaci.
 
V sobotu kolem 22:40 došlo na silnici III. třídy 36820 v kilometru 0,209 v katastru obce Boršov došlo k nehodě dvou vozidel. Ta si vyžádala jedno lehké zranění. Řidič felicie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu zatáčkou dostal smyk. Ten již nestačil vyrovnat a v době, kdy byl v protisměru, narazil do právě projíždějící Alfy Romeo. Spolujezdkyně v alfě utrpěla lehké zranění, se kterým je hospitalizována v nemocnici. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou u obou účastníků nehody. Hmotné škody jsou vyčísleny na 120 tisíc korun. 
nprap. Anna Štegnerová
22. 6. 2009

vytisknout  e-mailem