Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Víkend ve znamení alkoholu 

 
V průběhu uplynulého víkendu od pátku 13. února do neděle 15. února policisté na okrese Svitavy přijali oznámení o 12 nově spáchaných trestných činech. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, neoprávněné užívání cizí věci, sprejerství, útoku na veřejného činitele a ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Původní přestupkové jednání ze strany 34letého muže, který 11. ledna 2009 napadl na chodbě domu v jedné z obcí na Svitavsku stejně starého muže bylo na základě lékařské zprávy překvalifikováno na trestný čin ublížení na zdraví. Případ je na samotném počátku šetření a zabývají se jím policisté ze svitavského obvodního oddělení.
 
V obci Nedvězí na Poličsku se neznámý pachatel v průběhu nezjištěné doby, zřejmě od počátku února do soboty 14. února vloupal do rekreační chaty. Uvnitř majiteli poškodil část zařízení a navíc odcizil potraviny. Škody jsou majitelem vyčísleny na téměř 5 tisíc korun.
 
Na ulici Riegrova v Poličce se neznámý pachatel během.4:30 a 5:50 dne 15. února vloupal do herny, ze které odcizil alkohol za téměř 800 korun.  Po pachateli nyní policisté pátrají.
 
Téměř deset kilogramů masa zmizelo po návštěvě neznámého zákazníka, který ze čtvrtka 12. února na pátek 13. února vypáčil okno vedoucí do prodejny na ulici T. G. Masaryka ve Svitavách  a z chladícího boxu odcizil maso v hodnotě jeden tisíc korun. Po zloději nyní policisté pátrají.
 
Policisté ve Svitavách prověřují trestní oznámení, které podala na svého bývalého manžela zoufalá žena z Opatova.  Muž od února roku 2007 do současné doby si pravděpodobně neplní vyživovací povinnost, která mu byla stanovena soudem a k rukám matky dluží na výživném částku téměř 20 tisíc korun.
 
Z pátku na sobotu v obci Horní Újezd provedl neznámý pachatel vloupání do kanceláře jedné z místních firem. Celou budovu prohledal a předmětem zájmu se staly peníze, které nalezl v uzamčeném trezoru, k jehož dveřím nalezl klíče. Naštěstí se v něm nacházela jen malá část hotovosti, která se přesto stala kořistí pachatele. Pachatel si sebou odnesl 186 korun na hotovosti. Poškozením zařízení však firmě způsobil škody za téměř 5 tisíc korun.
 
 
Jednatřicetiletý řidič BMW si při odbočování vpravo na hlavní silnici poblíž obce Třebařov dne 14.února kole 13:25 přejel do protisměru, kde narazil do boku projíždějícího vozu Seat a po nehodě z místa ujel. Škody, které byly při srážce na vozidle způsobeny, jsou majitelkou vozu vyčísleny na 35 tisíc korun. Pravděpodobný viník nehody, který z místa ujel, byl policisty vypátrán v místě svého bydliště. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl 2,01 promile alkoholu. Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod.
 
V neděli krátce po půlnoci došlo poblíž obce Hradec nad Svitavou k nehodě, při níž dosud neznámý řidič jedoucí ve Škodě Felicii při průjezdu levotočivou zatáčkou ve směru od Radiměř na Svitavy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a na zledovatělém povrchu dostal s vozidlem smyk. Následkem toho vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného vozu Fiat Marea a poté z místa nehody ujel. Škoda způsobená na fiatu je majitelem vyčíslena na 25 tisíc korun. Policie žádá veřejnost, zda by pomohla ustanovit řidiče jdoucího ve Škodě Felicii. Své poznatky prosím volejte na bezplatnou linku tísňového volání 158. Děkujeme 
Policisté v Jevíčku šetří případ sprejerství, kterého se dopustil prozatím neznámý pachatel. Ten v průběhu doby z 12. na 14. února na ulici U Cihelny v Jevíčku nastříkal na fasádu hospodářské budovy sprejem šedé barvy několik znaků. Odstranění těchto ozdob bude majitele stát víc jak 10 tisíc korun.
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 95 telefonátů,  57 z nich bylo využito a zbývajících hovory nesouvisely s prací PČR. 
nprap. Anna Štegnerová

vytisknout  e-mailem