Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Urážlivé sms, pokousání psem a spory mezi sousedy  

Víkendové chladné počasí pachatele neodradilo v páchání přestupků a trestných činů. Policisté Svitavska řešili 10 trestných činů, 10 přestupků a vyjel 4 dopravní nehody. Při kolizích na silnici byl jeden z účastníků lehce zraněn. Celková hmotná škoda dosáhla částky 460 tisíc korun.

V pátek 4. září na přesně nezjištěném místě na trase mezi Hlinskem a Opatovem odcizil neznámý pachatel dvě peněženky s doklady řidičů. Lapka neměl těžkou práci, kabina kamionu nebyla uzamčena. Policisté ze Svitav přijali oznámení o přestupku proti majetku a po pachateli pátrají.

V sobotu poškodil neznámý pachatel lak vozidla. Majiteli vozidla zaparkovaného na ulici Svitavská vznikla škoda 4 tisíce korun. Za přestupek proti majetku lze uložit pokutu až patnáct tisíc korun.

V zahrádkářské kolonii v Poličce rozbil dvě skleněná okna neznámý pachatel. Chataři vznikla škoda 500 korun. Asi šlo o vandala, protože z rekreačního objektu nic nezmizelo.

V obci na Svitavsku v sobotu pokousal pes dvě osoby. Nejdříve zaútočil hodinu po půlnoci na muže, kterému způsobil zranění na obou zápěstích. V podvečer téhož dne skočil na paní a zaťal ji zuby do zápěstí pravé ruky. Oba zranění museli vyhledat lékařské ošetření. Pes byl po útocích umístěn do útulku pro psy. Majitel zvířete je prozatím neznámý.

Urážlivé sms zprávy přicházely, od neznámého pachatele, slečně ze Svitav. Textové zprávy  dostávala v průběhu června až září letošního roku. Policisté sepsali s poškozenou úřední záznam o podaném vysvětlení. Pisatel se dopustil přestupku proti občanskému soužití a za své jednání mu může být uložena pokuta až tři tisíce korun.

O volně odložené kolo přišla žena ze Svitav. Ztrátu ohlásila v sobotu krátce po půlnoci. Bicykl značky Kellys zmizel ze stojanu před restaurací na Pražské ulici. Hmotná škoda bude určena po ocenění.  

Přistiženi při činu byli dva pachatelé v Poličce. Rozhodli se ukrást dřevo uložené u rodinného domu a majitel je při krádeži chytil. Přivolaní policisté uložili každému oběma mužům blokovou pokutu tisíc korun.

V sobotu večer hrubě urazil muž svoji sousedku. Žena si neurvalé chování souseda nenechala pro sebe a věc oznámila policistům ze Svitav. Muži zákona sepsali úřední záznam a hrubián může očekávat předvolání k výslechu, aby se k celé věci vyjádřil. Za přestupek proti občanskému soužití může být uložena pokuta tři tisíce korun.
por. Bc. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem