Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Ve znamení vloupání a nehod 

Prodlouženého víkendu využil neznámý zloděj ke krádeži. Tentokrát se zaměřil na motorovou naftu, kterou odčerpal v areálu jedné svitavské firmy a to ze sedmi vozidel najednou.  Svým jednáním majiteli firmy způsobil škody za téměř 13 tisíc korun.

V neděli kolem páté hodiny ráno došlo v Litomyšli na ulici Mařákova k havárii BMW. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozu svým schopnostem a havaroval mimo komunikaci, kde navíc poškodil svislou dopravní značku. I tentokrát dechová zkouška byla negativní. Řidič vyvázl bez zranění, hmotná škoda na vozidle je 75 tisíc korun.

V sobotu 4. 7. 2009 po čtvrté hodině odpoledne došlo k havárii osobního motorového vozidla Škoda Octavia. Řidič, jedoucí ve směru od Moravské Třebové na Mohelnici ze zřejmě plně nevěnoval řízení, vyjel vpravo za krajnici, kde s vozidlem dostal smyk a ten se již řidiči nepodařilo vyrovnat. Vozidlo sjelo do příkopu a následně do dřevěného oplocení. Následkem nárazu bylo vozidlo vymrštěno zpět na komunikaci, kde se převrátilo na střechu. Ve vozidle se v době nehody nacházely dvě osoby. Řidič vyvázl bez zranění, spolujezdkyně byla po ošetření propuštěna. Alkohol byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidle je 150 tisíc korun.
 

K řízení osobního motorového vozidla pod vlivem alkoholu a to s hodnotami přesahující 2 promile se rozhodl 50letý muž z Jevíčka. Byl však krátce po deváté hodině večer kontrolován dopravními policisty a krom kontroly dokladů řidiče dechová zkouška neminula. Řidič tedy svoji jízdu musel ukončit a odevzdat svůj řidičský průkaz. Sdělení podezření za jízdu pod vlivem návykové látky jej čekalo záhy. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení a tak případ bude velmi brzy projednáván u soudu.

Do katastru obce Borová byl přivolán pyrotechnik z Krajského ředitelství Východočeského kraje. Důvod jeho cesty byl nález ručního granátu ze II. světové války. Ten nalezl oznamovatel na pasece. Místo nálezu bylo zajištěno policisty z OOP v Poličce a to až do doby příjezdu a následné likvidace nalezené výbušniny specialistou.
 
Policisté spolu s kriminalisty pátrají po zloději, který v pátek krátce po půlnoci provedl vloupání do prodejny potravin v obci nedaleko Moravské Třebové, odkud si odnesl několik kartonů cigaret různých značek. Následně odjel směrem na Moravskou Třebovou, kde u jednoho supermarketu rozbil skleněnou výlohu a z kanceláře pak odcizil další kartony cigaret. Při svém jednání zástupcům firem způsobil škody za 71 tisíc korun a odcizením cigaret způsobil škody za víc jak 100 tisíc korun. 

Policisté vyhlásili pátrání po ztraceném motorovém vozidle Ford Orion registrační značky 1E6 0044, které odcizil z 2. na 3. července v obci Janov neznámý pachatel. Ten vozidlo, v hodnotě 13 tisíc korun,  do současné doby neoprávněně užívá .
nprap. Anna Štegnerová
6. 7. 2009

vytisknout  e-mailem