Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Svitavsku

Ve znamení bezpečnostních opatření 

V průběhu uplynulého víkendu zpracovali policisté ve svitavském regionu šest desítek nových spisů. Část patřila obyčejným číslům jednacím, 11 se týkalo nových trestných činů a dalších 40 pak přestupků. Tyto policisté zadokumentovali a nyní provádí prvotní šetření. 

V neděli kolem třetí hodiny odpoledne policejní hlídka a celá výjezdová skupiny vyjížděla směrem k Pomezí. Zde bylo majitelem dvou rekreačních objektů ohlášeno vloupání. Pachatel se do chat dostal po vypáčení vchodových dveří a po prohledání objektů se zmocnil potravin a svítilny. Druhý objekt pouze prohledal. Naštěstí si z místa nic neodnesl. Škody poškozením a odcizením jsou předběžně vyčísleny na víc jak 6 tisíc korun.

Vloupání do tří osobních motorových vozidel na ulicích R. Kloudy, T. G. Masaryka a ulice Dvořákova nyní řeší svitavští policisté. Neznámý zloděj v noci z pátku na sobotu u všech osobních motorových vozidel rozbil boční okna dveří a z nich následně kradl uložené věci. Ukořistil například mobilní telefon, batoh s oblečením nebo několik kusů hudebních CD nosičů. Škody majitelé vyčíslili na téměř tři desítky tisíc.


Celý víkend byl  ve znamení dvou bezpečnostních opatření. Jednak od 20. srpna probíhal v Moravské Třebové – Udánky VII. ročník hudebního festivalu Fest Pod Parou a v sobotu 22. srpna 2009 proběhla ve Svitavách ohlášená protestní akce, která měla být spojena s pochodem svitavskými ulicemi. Podrobnosti k již zmiňovaným opatřením si můžete přečíst v následujících odkazech. http://www.policie.cz/clanek/fest-pod-parou-skoncil.aspx a http://www.policie.cz/clanek/svitavami-se-nepochodovalo.aspx.

Od soboty hledá policie ve Svitavách sprejera, který na zdi některých nemovitostí ve městě i mimo město napsal černou barvou hesla, která měla vyjádřit nesouhlas s konáním řádně ohlášené protestní akce.   Policie případ již intenzivně prošetřuje. Vandalovi hrozí za tento čin až jednoleté vězení.

Operační důstojník během víkendu zaznamenal desítky hovorů na tísňovou linku. Převážná většina hovorů byla policisty dále využita.
nprap. Anna Štegnerová
24. 8. 2009

 

vytisknout  e-mailem