Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Neukáznění řidiči! 

Policisté Obvodního oddělení v Trutnově během víkendu odhalili dva řidiče, kteří byli „silně“ pod vlivem alkoholu.
V pátek odpoledne na Hradecké ulici kontrolovali řidiče vozidla Renault Kangoo, který nadýchal 3,11 promile alkoholu v dechu. Lustrací navíc policisté zjistili, že usedl za volant i přesto, že mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce letošního roku.
Řidič vozidla Peugeot v sobotu po 20. hodině řídil opilý mezi obcemi Bohuslavice a Adamovem. Provedená dechová zkouška ukázala hodnoty 3,24 promile alkoholu v dechu a osmatřicetiletý muž přišel na místě o řidičský průkaz.
Případy řešíme pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlive návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za což jim v případě prokázání viny hrozí až dva roky ve vězení.

 

dopravka1.jpgsilniční kontrola

Osmatřicetiletý muž pod vlivem alkoholu v neděli odpoledne ležel polonahý v Oblastní nemocnici v Trutnově a tam svým jednáním budil veřejné pohoršení. Lékař proto na pomoc přivolal místní policisty. Jelikož byl agresivní, vulgární a odmítal se obléci, zasahující policisté po zajistili a ihned převezli na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové. Muž nadýchal 2,66 promile alkoholu v dechu!
Je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.

 

V sobotu ráno vrátný jedné firmy v Kocbeři obhlídkou zjistil násilné vniknutí do objektu a z těchto důvodů přivolal policisty. Provedeným šetření přivolaní policisté zjistili, že došlo ke krádeži počítačového vybavení v hodnotě cca 100tisíc korun.
Případ řešíme jako krádež a poškozování cizí věci, za což v případě prokázání viny hrozí až 5 let ve vězení.

Od tohoto víkendu policisté ze Žacléře evidují dva případy vloupání. K těmto došlo z provedeného šetření v průběhu uplynulých dvou týdnů. Dosud neznámý zloděj se vloupal do chalupy a do stodoly v osadě Rybníček u Bernartic. Škodu poškození vyčíslili na 9 tisíc korun. Lapka odcizil elektrickou ruční pilu a vrtačku.
Toto jednání dokumentujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádež a porušování domovní svobody.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
17. 10. 2016, 10:05

   

vytisknout  e-mailem