Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Hlídky byly zaměstnány festivalem 

V průběhu uplynulého festivalového víkendu do pondělního rána 23. 8. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno 26 nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy neoprávněné užívání cizí věci, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci, krádeží prostých a krádeží provedených vloupáním. V průběhu víkendu navíc muži zákona zpracovali dvaapadesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Ze čtvrtka na pátek 20. 8. 2010 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepních prostor obytného domu na Švábenicově ulici v Trutnově a ze sklepa ukradl trekové kolo značky HT Fobos šedomodré barvy a horké jízdní kolo značky Merida 08 SUB 60 – D oranžovočerné barvy. Poškozený si škodu vyčíslil na 20 tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
Královédvorští policisté šetří případ vloupání do tří řadových garáží na Rokycanově ulici ve Dvoře Králové nad Labem, ke kterému došlo ze čtvrtka na pátek 20. 8. 2010. Zloděj násilně vnikl do garáží a ukradl pánské horské jízdní kolo značky Kellys Salamander a zahradní traktůrek značky Husquarna CT151. Poškození si škodu vyčíslili na částku převyšující 60 tisíc korun. Za přečin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli až pět let trestu odnětí svobody.
Zatím nezjištěný vandal poničil z pátku na sobotu 21. 8. 2010 šestašedesátiletému oznamovateli odstavenou maringotku a myslivecký posed v katastru obce Hertvíkovice. Vandal svým jednáním způsobil škodu 25 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci, který dokumentují policisté ze Svobody nad Úpou, hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.
Trutnovští policisté zadokumentovali v neděli celkem sedm případů krádeží, které se stali v souvislosti s konáním hudebního festivalu Open Air Music Festival 2010 na trutnovském Bojišti. Jednalo se o tři přečiny krádež věcí při sobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a čtyři přestupky proti majetku. Scénář u všech případů byl téměř stejný. Zloději využili vhodného okamžiku a cennosti nebo osobní věci či finanční hotovost ukradli návštěvníkům z peněženek a jiných zavazel, kterým návštěvníci nevěnovali dostatečnou pozornost. Další odcizené věci zmizely fanouškům hudby z nezajištěných stanů. Celkem tak poškození vyčíslili škodu na téměř 12 tisíc korun. Za výše uvedené přečiny hrozí pachateli až dva roky trest odnětí svobody, za přestupek proti majetku pokuta až 15 tisíc korun.
Dopravní policisté v průběhu víkendu vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. V jednom případě svoji roli sehrál alkohol. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 21 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši 13 tisíc korun. Dechové zkoušce se podrobilo 424 řidičů motorových vozidel. Tři ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volanty svých dopravních prostředků po požití alkoholického nápoje.
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 148 telefonátů, 71 z nich bylo využito a zbývajících 77 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
23. 8. 2010

vytisknout  e-mailem