Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Pátrací akce s dobrým koncem 

V průběhu druhého víkendu měsíce říjen 2010 včetně pátku do pondělního rána 11. 10. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno jednadvacet nově spáchaných přečinů a jeden zločin. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy porušování domovní svobody, omezení osobní svobody, nebezpečné vyhrožování, ohrožení pod vlivem návykové látky, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, loupež a zanedbání povinné výživy.

V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali jednačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté v sobotu 9. 10. 2010 zadokumentovali případ vloupání, ke kterému došlo v posledních osmi dnech na Dlouhé ulici v Trutnově Horním Starém Městě. Dosud neznámý zloděj násilně vnikl do sklepní kóje a odcizil dámské horské jízdní kolo značky Maxbike červené barvy. Okradená cyklistka si škodu vyčíslila na osm tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

V sobotu 9. 10. 2010 oznámila ve večerních hodinách na Obvodní oddělení Policie ČR v Úpici pracovnice domova pro seniory, že pohřešují jednu z obyvatelek. Na základě oznámení byla policisty provedena pátrací akce, do které se zapojilo celkem deset policistů z obvodních oddělení Územního odboru Trutnov. Policisté prohledávali lesní porost a terén v obcích Radvanice, Jívka, Stárkov, Rtyně v Podkrkonoší, Odolov a Horní Kostelec. Po devatenácté hodině byla hledaná osmasedmdesátiletá žena v pořádku a bez zranění nalezena a zpět vrácena do domova důchodců.

V sobotu dopoledne zastavili policisté Oddělení hlídkové služby Policie ČR Trutnov mezi obcemi Trutnov a Pilníkov na Jičínské ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Forman. Po řádně provedené kontrole dokladů hlídka vyzvala jednačtyřicetiletého muže sedícího za volantem k orientační dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal dvě promile v dechu nezodpovědného účastníka silničního provozu. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

Sobotního dne  zadokumentovali policisté Obvodního oddělení Policie ČR v Peci pod Sněžkou vloupání do rekreační chaty v obci Dolní Malá Úpa. Provedeným ohledáním místa činu a šetřením muži v uniformách zjistili, že dosud neznámý pachatel vypáčil dřevěná vrata a z chalupy odcizil motorovou pilu značky Sachs Dolmar 109. Okradený chalupář si škodu vyčíslil na šest tisíc korun. Za přečiny krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli až tři roky strávené za mřížemi.

Během víkendových dnů dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu víkendu k deseti dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu těžkému a pěti lehkým zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 218 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Jeden výtečník však požil omamné a psychotropní látky. Dopraváci navíc zjistili 28 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 23 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 174 telefonátů, 53 z nich bylo využito a zbývajících 121 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
11. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem