Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Čtrnáct nově spáchaných přečinů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátečního dne do pondělního rána 5. 12. 2011 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o čtrnácti nově spáchaných přečinech. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování, zanedbání povinné výživy, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali jedno náhlé úmrtí a čtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté z Hostinného krátce po půlnoci ze soboty na neděli 4. 12. 2011 zaprotokolovali případ krádeže finanční hotovosti. Dosud neznámý zloděj v jednom z podniků v obci Prosečné odcizil třem hostům z volně odložených peněženek finanční hotovost a stravovací tikety. Poškození vyčíslili škodu na necelých 21 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Mějte na paměti, že volně odložená peněženka je pro náhodného lapku neodolatelným lákadlem.

Na policisty ze Svobody nad Úpou se v sobotu odpoledne 3. 12. 2011 obrátila s žádostí o pomoc čtyřicetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý pachatel poškozené z její kanceláře, která se nachází v jednom z penzionů v Janských Lázních, odcizil větší množství osobních věcí. Jednalo se o zimní bundy, snowboardové kalhoty, zimní boty, kolečkové brusle a těhotenské oblečení. Poškozená vyčíslila škodu na 40 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po odcizených věcech se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají. 

Královédvorští policisté v sobotu ráno 3. 12. 2011 vyjížděli do obce Vítězná – Kocléřov, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jedné z místních garáží. Objekt je součástí jednoho z místních domů. Nenechavec z nemovitosti odcizil vrtačku, brusku, křovinořez, svářečku, kalové čerpadlo, motorovou sekačku a další věci v celkové hodnotě necelých 48 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nezvanému hostu trest odnětí svobody až na tři roky. Po odcizených věcech místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.

Ze spáchání přečinu poškození cizí věci je důvodně podezřelý jednatřicetiletý muž z Trutnovska, který měl v sobotu odpoledne 3. 12. 2011 úmyslně strčit do šestatřicetileté ženy, která svým tělem narazila do posuvných dveří jednoho z trutnovských obchodních domů. Následným nárazem došlo k poškození pravého křídla dveří a rozbití skleněné výplně. Zástupce poškozeného obchodního řetězce vyčíslil škodu na 13 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté z Hostinného v pátek ráno 2. 12. 2011 zaprotokolovali případ krádeže volně odložené peněženky, která se nacházela v nezajištěném osobním motorovém vozidle. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze čtvrtku na pátek využil svou příležitost. Z neuzamčeného osobního motorového vozidla, které stálo na volně přístupném pozemku před jedním z domů v obci Dolní Kalná, odcizil volně odloženou peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházely osobní doklady a platební karty. Poškozený vyčíslil škodu na 500 korun.
Podobný případ zadokumentovali policisté ze Svobody nad Úpou v pátek navečer 2. 12. 2011. Osmačtyřicetiletá žena policejní hlídce oznámila, že při jízdě autobusem z Trutnova do Svobody nad Úpou dosud neznámý lapka z jejího volně odloženého batohu odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. V tomto případě vyčíslila oběť kapesního zloděje škodu na 600 korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavcům shodně trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Mějte své věci neustále pod kontrolou.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 9 dopravních nehod, které si vyžádaly tři zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 92 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 21 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 16 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek.
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 112 telefonátů, 37 z nich bylo využito a zbývajících 86 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
5. 12. 2011
 

vytisknout  e-mailem