Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Dvaadvacet nově spáchaných přečinů 

V průběhu posledního víkendu měsíce září včetně pátku do pondělního rána 27. 9. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno dvaadvacet nově spáchaných přečinů a jeden zločin. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy výtržnictví, ublížení na zdraví, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a zanedbání povinné výživy. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali třicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V pátek ráno 24. 9. 2010 policisté z Úpice vyjížděli do jednoho z obytných domů na Regnerově ulici, kde dosud neznámý zloděj z chodby odcizil zámkem zajištěné horské jízdní kolo. Jednalo se o bicykl značky Peels Razzer Pro stříbrné barvy. Majitel vyčíslil škodu na necelých 11 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.


V pátek dopoledne vypátrali policisté ze Špindlerova Mlýna v centru horského střediska díky výborné místní a osobní znalosti čtyřiatřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k zadržení, který vydalo Okresní státní zastupitelství Příbram, skončil muž na policejním útvaru. Po provedení nezbytných úkonů a předání písemností byl omezený na osobní svobodě na základě rozhodnutí pracovníka justice propuštěn na svobodu.

Na trutnovské policisty se v pátek odpoledne obrátila s žádostí o pomoc sedmatřicetiletá žena. Oznamovatelka mužům zákona sdělila, že jí dosud neznámý lapka v centru Trutnova na Jihoslovanské ulici z její kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, platební karta a jiné cennosti. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelé 4 tisíce korun. Za přečin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

Na královédvorské policisty se v sobotu ráno 25. 9. 2010 obrátil s žádostí o pomoc třicetiletý muž. Oznamovatel mužům zákona sdělila, že mu dosud neznámý lapka násilím vnikl do jeho osobního motorového vozidla Škoda, které měl zaparkované nedaleko jednoho z domů v obci Vlčkovice v Podkrkonoší. Z automobilu zloděj odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky tímto žádá všechny provozovatele motorových vozidel, aby si v době své nepřítomnosti v těchto nenechávali žádné osobní věci ani cennosti. Pro náhodného lapku je násilné vniknutí do dopravního prostředku a odcizení „vystavených“ věcí otázkou několika vteřin.

Královédvorští policisté v sobotu vyhlásili pátrání po odcizených registračních značkách. V prvním případě dosud neznámý lapka odcizil přední i zadní registrační značku 4H6 4084 ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Volkswagen, které stálo před jedním z domů v obci Nemojov. Druhou, tentokrát „pouze“ zadní značku JHN 80-32 odcizil dosud neznámý nenechavec ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Opel, které stálo v obci Žireč. Majitelé dopravních prostředků vyčíslili škodu na 1 tisíc korun. Oba případy policisté zpracovali jako přestupek proti majetku, za které může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun. Po odcizených registračních značkách Policie České republiky intenzivně pátrá.

Žacléřští policisté v neděli odpoledne vyjížděli do obce Bernartice, kde dosud neznámý zloděj v osadě Rybníčky jednomu z místních chalupářů odcizil z volně přístupné studny ponorné čerpadlo. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po lapkovi a odcizeném čerpadle místní muži zákona intenzivně pátrají.

Policisté oddělení trutnovské hlídkové služby v neděli odpoledne vypátrali před jedním z místních hypermarketů na Horské ulici třiašedesátiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k zatčení, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil muž po provedení nezbytných úkonů v policejní cele. Omezený na osobní svobodě bude dnešního dne na základě rozhodnutí soudce eskortována k vyžadujícímu pracovníkovi justice.

V průběhu víkendových dnů dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 16 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu víkendu k osmi dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 144 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 27 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 31 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 128 telefonátů, 56 z nich bylo využito a zbývajících 72 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
27. 9. 2010

vytisknout  e-mailem