Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže a alkohol za volantem 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 8. 2. 2010 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno dvaadvacet nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy poškozování cizí věci, ublížení na zdraví, krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neoprávněné opatření, padělání, pozměňování platebního prostředku, porušování domovní svobody, ohrožení pod vlivem návykové látky a zanedbání povinné výživy. V jednom případě policisté zadokumentovali oznámení o náhlém úmrtí. O víkendu navíc muži zákona zpracovali osmadvacet přestupků. Ve většině případech se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V pátek odpoledne 5. 2. 2010 vypátrali žacléřští policisté muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, byl osmapadesátiletý pán omezen na osobní svobodě. Po provedení nezbytných úkonů eskortovali muži zákona vypátraného do jedné z vazebních věznic.

V průběhu noci z pátku na sobotu 6. 2. 2010 dosud neznámý lapka násilím vnikl do jedné z prodejen v obci Nemojov. Zloděj poškodil vybavení provozovny, ze které následně odcizil pokladnu s uloženou finanční hotovostí, tabákové výrobky a několik lahví alkoholu. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 48 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
V průběhu noci ze soboty na neděli 7. 2. 2010 dosud neznámý zloděj ve Špindlerově Mlýně násilím vnikl do lyžárny jednoho z místních penzionů. Lapka z místnosti odcizil několik párů lyží a snowboardy. Majitelé lyžařského vybavení vyčíslili škodu na necelých 59 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

V průběhu víkendu policejní hlídky při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zastavili ke kontrole a následné prověrce na zjištění požití alkoholu před nebo během jízdy několik desítek řidičů. Muži v uniformách zjistili během uvedených kontrol dvě ženy a jednoho muže, kteří usedli za volant po požití alkoholického nápoje. Každý ze zkontrolovaných nadýchal přes 1, 3 promile. Policisté ve všech třech případech zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 17 pěších policejních hlídek. 

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 7 dopravních nehod, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Další dvě havárie muži zákona zpracovali jako přestupek v dopravě uložení blokové pokuty.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 114 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
8. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem