Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Majetková trestná činnost převládala 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 30. 7. 2012 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o deseti nově spáchaných přečinech. Uvedené případy muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zadokumentovali přečiny neoprávněného užívání cizí věci, porušování domovní svobody a podvodu. O víkendu navíc policejní hlídky zpracovaly jednatřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

V pátek ráno 27. 7. 2012 se na policisty z Úpice obrátil s žádostí o pomoc dvaačtyřicetiletý majitel osobního motorového vozidla, který službu konajícímu policistovi oznámil krádež paliva z nádrže zaparkovaného automobilu. Policejní hlídka ihned po tomto oznámení vyjela do Rtyně v Podkrkonoší, kde k uvedené krádeži došlo. Policisté ohledáním místa a následným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj násilím vnikl v ulici Hornická a K Jídelně do palivových nádrží čtyř zaparkovaných vozidel, ze který zmizelo větší množství benzinu a motorové nafty. Poškozením vozidel a krádeží pohonných hmot vznikla majitelům dopravních prostředků škoda ve výši necelých 53 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po lapkovi intenzivně pátrají. Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany ze Rtyně v Podkrkonoší, kteří by mohli k pohybu dosud neznámého pachatele, který se v noci ze čtvrtku na pátek musel v ulicích města pohybovat delší dobu, podat jakoukoliv informaci, nechť kontaktují obvodní oddělení v Úpici či přímo bezplatnou telefonní linku 158.

V pátek dopoledne 27. 7. 2012 zaprotokolovali policisté ze Dvora Králové nad Labem případ násilného vniknutí do jedné z garáží v ulici Pod Slévárnou. Policejní hlídka ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil štípačku dřeva značky WOODSTAR a jízdní kolo značky RETA. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 10 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.

Policisté z Vrchlabí v pátek 27. 7. 2012 krátce před půlnocí zastavili v ulici U Splavu při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Honda. Provedeným šetřením policejní hlídka zjistila, že jednatřicetiletý muž sedící za volantem automobilu má Městským úřadem v Jilemnici vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ místní policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

V sobotu dopoledne 28. 7. 2012 vyjížděli trutnovští policisté do ulice Prokopa Holého, kde dosud neznámý zloděj vnikl násilím do jedné ze sklepních kójí obytného domu. Z místnosti nezvaný host odcizil pánské horské jízdní kolo značky GT. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na částku převyšující 8 tisíc korun.  Za přečin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na tři roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizeném horském kole intenzivně pátrají.

V průběhu několika posledních měsíců do sobotního rána 28. 7. 2012 dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z rekreačních objektů v Hořejším Vrchlabí. Nezvaný host z nemovitosti odcizil křovinořez značky JONSERED, motorovou pilu značky STIHL, silniční jízdní kolo značky COLNAGO a jeden elektromotor. Majitel objektu vyčíslil škodu na 43 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených předmětech intenzivně pátrají.

Trutnovští policisté v sobotu večer 28. 7. 2012 vyhlásili celostátní pátrání po odcizené přední registrační značce 5B6 2393, kterou dosud neznámý zloděj odcizil ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na Jiráskově náměstí.  Poškozený vyčíslil škodu na 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí nenechavci pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po odcizené značce Policie České republiky intenzivně pátrá.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 4 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 143 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedli za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 31 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 20 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 140 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 80 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Udo Ertner
30. 7. 2012

vytisknout  e-mailem