Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Převažovaly dopravní nehody 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 29. 10. 2012 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali pětatřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Ve čtvrtek 25. 10. 2012 před půlnocí královédvorská policejní hlídka v rámci běžné kontroly zastavila v Hradecké ulici osobní vozidlo značky Škoda. Řidič škodovky uvedl své jméno, neměl však žádné doklady prokazující jeho totožnost. Na policejní služebně policisté lustrací zjistili, že se jedná o třiadvacetiletého muže z Královéhradecka, který se však před muži zákona vydával za svého bratra. Dále z policejních evidencí vyplynulo, že podvodník neměl vůbec usednout za volant, neboť měl náchodským soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Navíc Okresním soudem v Trutnově byl na výtečníka vydán příkaz k zatčení. Noc na pátek 26. 10. 2012 tak strávil v jedné z policejních cel, odkud byl eskortován k trutnovskému soudu.
Mladíkovi bylo sděleno podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jej může čekat až tříleté vězení.
 
V sobotu 27. 10. 2012 zadokumentovala úpická policejní hlídka případ vloupání do bytu. Ohledáním místa činu a dalším šetřením policisté zjistili, že od pátečního odpoledne do půlnoci    26. 10. 2012 dosud neznámý zloděj násilím vnikl do bytu panelového domu v ulici Pod Skalkou. Zloděj si odnesl notebook značky Lenovo, peněženku včetně finanční hotovosti, osobních dokladů a platební karty.
Poškození obyvatelé bytu vyčíslili předběžně škodu na částku převyšující 15 tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže provedené vloupáním, za které mu hrozí až tříleté vězení.
 
V sobotu 27. 10. 2012 vyjížděla hlídka trutnovského dopravního inspektorátu řešit dopravní nehodu, která se stala kolem druhé hodiny odpolední mezi obcemi Horní  Žďár a Střítež. Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič vozidla rychlé záchranné pomoci zřejmě nedodržel bezpečnostní vzdálenost. Následkem toho zezadu narazil do osobního vozidla Škoda, které začalo brzdit. Nárazem se škodovka dostala do smyku, sjela ze srázu do lesního porostu, kde narazila do stromu.
Z nehody si spolujezdkyně řidiče škodovky odnesla lehké zranění. Alkohol byl u obou aktérů srážky vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 31 tisíc korun.
 
V neděli dopoledne 28. 10. 2012 královédvorským policistům neunikla další osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Že se jedná o hledaného muže, zjistili při řešení dopravního přestupku v rámci kontroly nad bezpečností silničního provozu v obci Zboží. Osmačtyřicátníka z Ústí nad Orlicí policejní hlídka přistihla při řízení osobního vozidla Opel, ačkoli není držitelem řidičského oprávnění. Po provedených úkonech mohlo být pátrání odvoláno.
 
V neděli ráno 28. 10. 2012 přijali policisté Obvodního oddělení v Trutnově oznámení šestapadesátiletého muže, který měl být okraden. Policejní hlídka šetřením zjistila, že v jednom z trutnovských barů mezi třetí a pátou hodinou ranní dosud nezjištěný pachatel odcizil ze židle svetr a bundu. Host tak přišel i o platební kartu uloženou v oděvním svršku.
Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Zloději může být za přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku soudem uložen trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Napilno v průběhu uplynulých dnů volna měli zejména dopravní policisté. Spousta řidičů podcenila varování meteorologů předpovídajících první sněhovou nadílku i v nižších polohách. Hlídky dopravního inspektorátu tak vyjížděly k 11 dopravním nehodám, při kterých došlo ke 3  zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Policisté v bílých košilích zjistili 10 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedená protiprávní jednání dopraváci uložili blokové pokuty ve výši necelých 4 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v našich městech a obcích 7 pěších policejních hlídek. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 115 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 65 nesouviselo s prací PČR.
prap. Mgr. Hana Skořepová
nprap. Bc. Udo Ertner
29. 10. 2012 ve 13:10
Odkazy do noveho okna

DN Střítež1

DN Střítež1 

Detailní náhled

DN Střítež2

DN Střítež2 

Detailní náhled

DN Střítež3

DN Střítež3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem