Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

18 nových trestných činů, 30 přestupků 

V průběhu druhého listopadového víkendu včetně pátku do pondělního rána 9. 10. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o osmnácti nově spáchaných trestných činech a třiceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví, podvod, zanedbání povinné výživy, poškozování cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, neoprávněné užívání cizí věci a v jednom případu policisté zpracovali náhlé úmrtí.

Královédvorští policisté v neděli dopoledne 8. 11. 2009 vyhlásili pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle Volkswagen Scirocco modré barvy, registrační značky 1H6 7676. Sportovně upravený automobil odcizil dosud neznámý pachatel v průběhu noci ze soboty na neděli z volně přístupného místa před jedním z domů v obci Horní Dehtov. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 50 tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Muži zákona po uvedeném automobilu intenzivně pátrají.

Vrchlabští policisté v neděli večer vyjížděli do jednoho z obytných domů na Tyršově ulici, kde dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné ze sklepních kójí. Z místnosti zloděj  odcizil horské jízdní kolo značky Author Dexter. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na 9 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

V neděli dopoledne oznámil policistům ze Dvora Králové nad Labem devětadvacetiletý muž z Královédvorska, že ve svém neobydleném domě zadržel jemu neznámého muže. Na místo se ihned po tomto oznámení dostavila hlídka místních policistů. Provedeným šetřením policisté zjistili, že čtyřicetiletý výtečník z Královéhradecka měl násilím vstoupit do objektu, ve kterém se mu zalíbila čtyři patnáctipalcová kola s hliníkovými disky. Majitel objektu vyčíslil škodu na necelých 7 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 3 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Jednu havárii dopraváci vyřešili jako přestupek v dopravě uložení blokové pokuty na místě.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 162 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 102 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
9. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem