Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

O víkendu policisté nezaháleli 

V průběhu posledního májového víkendu včetně pátku do pondělního rána 1. 6. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o osmadvaceti nově spáchaných trestných činech a šestnácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu loupež, výtržnictví, pomluva, maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, poškozování cizí věci, neoprávněného držení platební karty, ohrožení pod vlivem návykové látky a opilství.

Úpičtí policisté v pátek ráno 29. 5. 2009 zadokumentovali případ krádeže vloupáním do jedné z prodejen sportovního zboží ve Rtyni v Podkrkonoší. Zloděj z objektu odcizil notebook, plechovou pokladnu s finanční hotovostí a sportovní oblečení. Majitel provozovny vyčíslil škodu na necelých 22 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté dopravního inspektorátu v pátek večer 29. 5. 2009 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem na Alšově ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Škoda. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Muži zákona kontrolou zjistili, že třicetiletý muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný neřidič si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Vrchlabští policisté v sobotu ráno 30. 5. 2009 zaprotokolovali případ poškozování cizí věci. Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z pátku na sobotu rozbil čelní sklo zaparkovaného pracovního stroje, který stál v areálu jedné z místních stavebních firem. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 30 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

Krátce po půlnoci ze soboty na neděli 31. 5. 2009 zastavili královédvorští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem ke kontrole  řidiče osobního motorového vozidla značky Opel. Mladého muže policisté vyzvali k předložení dokladů. Z důvodu zvláštního vyjadřování a nekontrolovaným pohybům muži zákona třicetiletého řidiče vyzvali i k orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch muže sedícího za volantem. Přístroj prokázal 1,4 promile v dechu nezodpovědného řidiče, kterému policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Žacléřští policisté v sobotu dopoledne 30. 5. 2009 zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jedné z garáží na Hudební ulici, ze které dosud neznámý zloděj odcizil dva historické motocykly. Prvním z odcizených jednostopých vozidel je Jawa 350 „pérák“ červené barvy z roku 1953, registrační značky TU 34-18, druhým je motocykl značky Manet černé barvy z roku 1951 bez přidělené registrační značky. Majitel veteránů vyčíslil škodu na 100 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po uvedených motocyklech policisté intenzivně pátrají.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 8 dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Při jedné z uvedených nehod byl u řidiče zjištěn alkohol.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 125 telefonátů, 53 z nich bylo využito a zbývajících 72 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
 

vytisknout  e-mailem