Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Jednadvacet nových trestných činů 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 16. 11. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o jednadvaceti nově spáchaných trestných činech a třiačtyřiceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele, podvod, poškozování cizí věci, neoprávněné držení platební karty, porušování domovní svobody, ohrožení pod vlivem návykové látky, ublížení na zdraví, neoprávněné držení platební karty a v jednom případě policisté zpracovali případ náhlého úmrtí.

Trutnovští policisté v neděli odpoledne 15. 11. 2009 vyjížděli do jednoho z bytů v obci Adamov. Osmapadesátiletý muž policejní hlídce oznámil, že dosud neznámý zloděj vnikl do jeho bytu, ze kterého odcizil finanční hotovost 10 tisíc korun. Lapka využil zapomenutého svazku klíčů v zámku vchodových dveřích. Nenápadné vniknutí do obydlí bylo potom pro náhodného nenechavce otázkou několika okamžiků. Za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby na zabezpečení svého majetku kladli mnohem větší důraz.

V neděli ráno odcizil dosud neznámý zloděj jedné z návštěvnic diskotéky ve Rtyni v Podkrkonoší  její mobilní telefon značky LG. Telefonní přístroj pohotový lapka vytáhl mladé slečně z její kabelky, kterou měla po celou dobu pověšenou přes rameno. Okradená vyčíslila škodu na necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci, cennosti a zavazadla dávali mnohem větší pozor.

Královédvorští policisté v neděli dopoledne zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Dosud neznámý „novodobý umělec“nesmyvatelnou barvou poškodil stěnu přístřešku na autobusovém nádraží ve Dvoře Králové nad Labem. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 500 korun. Za shora uvedený trestný čin může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Trutnovští policisté v době od pátečního večera do pondělního rána při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na silnicích trutnovského regionu zjistili 16 řidičů, kteří usedli za volant svým dopravních prostředků pod vlivem alkoholického nápoje. U šesti dechových zkoušek policisté zjistili hodnotu nad jednu promili, u zbývajících deseti to byla hodnota pod jednu promili. Řidičům, kteří nadýchali přes jednu promili, policisté zadrželi řidičské průkazy. Navíc jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Pokud policisté zjistí hladinu do jedné promile, hrozí řidiči vysoká pokuta a vyslovení zákazu řízení motorových vozidel. O zmíněné sankci za přestupek v dopravě rozhoduje správní orgán městského úřadu.

Policisté trutnovského dopravního inspektorátu zastavili v neděli večer krátce před desátou při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Dvora Králové nad Labem  řidiče osobního motorového vozidla Opel. Po řádné kontrole dokladů byl řidič na základě špatné vyjadřovací schopnosti policisty vyzván k dechové zkoušce. Muži zákona se nemýlili, přístroj prokázal 1,93 promile v dechu nezodpovědného šestatřicetiletého řidiče. Muž sedící za volantem je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí dohlíželo o víkendu 25 pěších policejních hlídek.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 6 dopravních nehod, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 116 telefonátů, 52 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
16. 11. 2009

 

 

vytisknout  e-mailem