Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Dvaadvacet nově oznámených trestných činů 

V průběhu druhého víkendu měsíce září včetně pátku do pondělního rána 14. 9. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvaadvaceti nově spáchaných trestných činech a třiatřiceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, porušování domoví svobody, neoprávněné užívání cizí věci, poškozování cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Trutnovští policisté v pátek dopoledne 11. 9. 2009 zadokumentovali případ krádeže, ke které došlo začátkem měsíce září letošního roku ve Voletinách. Dosud neznámý zloděj z volně přístupné zahrady, která je součástí jednoho z místních nezkolaudovaných domů, odcizil zahradní sekačku značky Toko, křovinořez značky Berger a tři jízdní kola značky Author. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na částku necelých 28 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Policisté z Pece pod Sněžkou v pátek odpoledne zaprotokolovali případ poškození pískovcového sloupku, který byl součástí oplocení jednoho z domů v Horním Maršově. Dosud neznámý pachatel pískovcový masiv ulomil, čímž poškodil i navazující dřevěné oplocení. Poškozený vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

V pátek ráno se na trutnovské policisty obrátil s žádostí o pomoc majitel motorového vozidla Nissan, který svého plechového miláčka zaparkoval na volně přístupné parkoviště v ulici Na Struze. Dosud neznámý lapka z odstavené primery odcizil přední i zadní registrační značku 2H2 5568.  Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po uvedených registračních značkách policisté intenzivně pátrají. 

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu šest dopravních nehod, při kterých došlo ke třem lehkým zraněním.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 98 telefonátů, 58 z nich bylo využito a zbývajících 40 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner
14. 9. 2009 
 

vytisknout  e-mailem