Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 17. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o třiadvaceti nově spáchaných trestných činech. U zpracovaných přestupků se číslo zastavilo na osmadvaceti. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, neoprávněného užívání cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, zpronevěry, výtržnictví, ublížení na zdraví, poškozování cizí věci, neoprávněného držení platební karty a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli odpoledne 16. 8. 2009 trutnovští policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle Volkswagen Golf stříbrné metalické barvy, registrační značky 3H3 1545. Dosud neznámý zloděj vnikl v průběhu posledních čtrnácti dnů násilím do jedné z řadových garáží v centru Trutnova na Jarošově ulici, ze které uvedený automobil odcizil. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na 100 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Muži zákona po odcizeném stříbrném golfu intenzivně pátrají. 

Policisté z Hostinného prošetřují krádež provedenou vloupáním, ke které došlo v několika posledních dnech do sobotního odpoledne 15. 8. 2009. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do sklepní kóje jednoho z obytných domů na sídlišti v Hostinném. Zloděj z uzamčené místnosti odcizil pánské trekingové kolo značky Bergamont stříbrné barvy. Majitelka bicyklu vyčíslila škodu na částku 12 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Na úpické policisty se v sobotu odpoledne 15. 8. 2009 obrátil s žádostí o pomoc jednašedesátiletý majitel jedné z rekreačních chalup v Havlovicích. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jeho rekreačního objektu v Podhradí, ze které zloděj odcizil kyvadlové hodiny, mosazný hmoždíř a potraviny. Majitel objektu vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

 Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 5 dopravních nehod. Další čtyři havárie policisté zadokumentovali jako přestupky v dopravě. Při uvedených nehodách došlo ke dvěma lehkým zraněním.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 145 telefonátů, 60 z nich bylo využito a zbývajících 85 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
17. 8. 2009

vytisknout  e-mailem