Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Šest řidičů před jízdou pilo alkohol, dva muži zraněni po zásahu bleskem 

V průběhu čtvrtého květnového víkendu včetně pátku do pondělního rána 24. 5. 2010 bylo na policejní služebny v trutnovském regionu oznámeno sedmnáct nově spáchaných přečinů. Ke všem novým případům policisté provedli prvotní šetření a věci zadokumentovali. Oznámení se zejména týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. O víkendových dnech muži zákona zpracovali třiadvacet přestupků. Většinou se jednalo o přestupky v dopravě, majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Krádež nafty nahlásil trutnovským policistům dvaašedesátiletý muž. Ze statku v obci Vlčice během páteční noci na sobotu dne 22. 5. 2010 neznámý pachatel odcizil z nádrží tří traktorů sto litrů nafty. Majiteli vznikla škoda 3 tisíce korun. Za přečin krádež vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Deset minut před sedmou hodinou ráno v sobotu 22. 5. 2010 stačilo neznámému lapkovi, aby si pomohl k peněžence. Majitel portmonku odložil a nechal bez dozoru v jednom úpickém baru na stůl. Toho využil zloděj a ukradl ji s osobními doklady a platebními kartami. Nepozornému muži způsobil škodu 2.200 korun. V případě zjištění pachatele mu za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policie žádá veřejnost, aby si své osobní věci a cennosti lépe hlídali a předcházeli tak krádežím.

Vandalové neustále ničí cizí majetek. V noci na sobotu 22. 5. 2010 neznámý výtečník nastříkal stříbrnou nesmyvatelnou barvou obrazce a čáry na vjezdovou plaňkovou bránu za domem v ulici K. V. Raise v Hostinném. Škoda je vyčíslena na jeden tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci pamatuje trestní zákoník s trestem až jeden rok za mřížemi.

Nešťastná událost se stala v odpoledních hodinách v sobotu, kdy byli bleskem zasaženi dva mladí muži, kteří se pohybovali v lesním porostu u obce Hostinné. Se zraněním byli transportováni vrtulníky do nemocničních zařízení.

Nezvaný návštěvník se v době od 13. 5. 2010 do soboty 22. 5. 2010 násilím vloupal do chaty v Janských Lázních. Z objektu odcizil čtyři kusy pneumatik Michelin s ocelovými disky a poklicemi značky VW, dva páry lyží a lyžařských bot, dvě lyžařské přilby a jeden snowboard a snowboardové boty. Poškození si vyčíslili škodu ve výši 55 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádež vloupáním může soud pachateli stanovit výši trestu až na tři léta. Věc dokumentují policisté ze Svobody nad Úpou. Po pachateli a odcizených věcech policie intenzivně pátrá.

Osobní automobil se stal v nočních hodinách ze soboty na neděli 23. 5. 2010 terčem zloděje. Po násilném vniknutí do zaparkovaného vozidla Renault v ulici Riegrova v Úpici odcizil autorádio značky RamStar s přehrávačem na CD. Zloděj způsobil majiteli škodu za 7.500 korun. Za tento skutek hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

V pátek 21. 5. 2010 krátce před sedmou hodinou ranní došlo v ulici Žižkova ve Vrchlabí k dopravní nehodě. Devětačtyřicetiletý řidič vozidla Nissan Terrano zřejmě při couvání od domu přehlédl řidiče jedoucího na motocyklu značky Zongshen. Po střetu došlo k lehkému zranění motocyklisty, který byl se zraněním převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice ve Vrchlabí. V současné době je v domácím léčení. Policisté s řidiči provedli dechovou zkoušku na alkohol, u řidiče nissanu bylo zjištěno požití alkoholických nápojů s hodnotou 0,27 promile alkoholu. Policisté neukázněnému motoristovi zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Hmotná škoda je vyčíslena na 21 tisíc korun. Případ dále dokumentují policisté dopravního inspektorátu.

Přes víkend při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu muži a ženy v bílých čepicích zjistili 46 přestupků, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky jim byly uloženy pokuty ve výši necelých 38 tisíc korun. Na tři stovky řidičů se podrobilo dechové zkoušce na alkohol, u šesti z nich bylo zjištěno požití alkoholických nápojů.  Dopravní policisté zpracovali ve dnech volna celkem osm dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 151 telefonátů, 57 z nich bylo využito a zbývajících 94 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Věra Krejčová
24. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem