Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Deset nově spáchaných přečinů 

V průběhu víkendu včetně pátku do pondělního rána 26. 4. 2010 bylo na policejní služebny v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Ke všem novým případům policisté provedli prvotní šetření a věci zadokumentovali. Oznámení se zejména týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, porušování domovní svobody a zanedbání povinné výživy. O víkendových dnech muži zákona zpracovali devětadvacet přestupků. Většinou se jednalo o přestupky v dopravě, majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Dne 23. 4. 2010 oznámil na Obvodní oddělení policie v Peci pod Sněžkou sedmačtyřicetiletý muž poškození vozidla, které měl odstavené na Velké Úpě. Policisté šetřením zjistili, že dosud neznámý vandal od čtvrtečního dne do ranních hodin 23. 4. 2010 prořízl všechny čtyři zimní pneumatiky a rozbil přední i zadní sklo u vozidla tovární značky Škoda Favorit. Majiteli způsobil škodu za 15 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

V odpoledních hodinách v pátek 23. 4. 2010 ukradl neznámý zloděj jednatřicetiletému muži v ulici Lipová v Trutnově mobilní telefon značky myPhone 6690. Mobil mu vytrhl z ruky a z místa utekl. Poškozenému byla způsobena škoda za 3.500 korun. Trestník zákoník za tento skutek pamatuje s trestem až na dvě léta.

Během čtvrtečního odpoledne do dopoledních hodin 23. 4. 2010 se terčem zloděje a vandala staly čtyři chatky v chatové oblasti v ulici Bohuslavická v Trutnově. Po násilném vniknutí pak z nich odcizil rybářské pruty s příslušenstvím, sekeru značky Fiskars, dalekohled, mechanický fotoaparát, rychlovarnou konvici, dámskou koženou bundu, několik lahví alkoholických nápojů a elektrické kabely. Aby toho nebylo málo, způsobil ještě další škody. Rozbil dva televizní přijímače, odřízl kabely od elektrických spotřebičů a poškodil další zařízení. Jeho neomalenost nebrala konce a jako vrchol nestydatosti ukradl invalidní vozík. Na odcizených věcech a poškozeném zařízení způsobil majitelům škody za více jak 56 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody, krádeže vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli při dopadení až tři roky za mřížemi.

Dluh na výživném dokumentují policisté ze Žacléře. Nezodpovědný otec nepřispívá na výživném měsíční platbu, kterou mu stanovil Okresní soud v Trutnově. Za poslední tři měsíce a nezaplacením dluhu z minulého období již dluží 26 tisíc korun matce svého dítěte. Za přečin zanedbání povinné výživy může soud stanovit trest až na dvě léta.

Ve večerních hodinách 25. 4. 2010 vyjížděli dopravní policisté k havárii vozidla tovární značky Opel před čerpací stanicí v ulici Náchodská v Trutnově. Šetřením zjistili, že třiačtyřicetiletý řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení, vyjel na pravý okraj komunikace, kde čelně narazil do kovového zábradlí a dopravního značení. Viník se na výzvu policistů odmítl podrobit dechové zkoušce a lékařskému vyšetření. Nepředložil i platný doklad o pojištění odpovědnosti vozidla. Hmotné škody dosahují 60 tisíc korun.

Přes víkend při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu muži a ženy v bílých čepicích zjistili 120 přestupků, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky jim byly uloženy pokuty ve výši 92 tisíc korun. U jednoho řidiče bylo zjištěno požití alkoholických nápojů. Dopravní policisté zpracovali ve dnech volna celkem šest dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce.

O posledním dubnovém víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v našich městech a obcích 23 pěších policejních hlídek

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 140 telefonátů, 75 z nich bylo využito a zbývajících 65 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Věra Krejčová
26. 4. 2010

vytisknout  e-mailem