Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Víkendové akce bez větších problémů 

V průběhu posledního víkendu měsíce června včetně pátku do pondělního rána 28. 6. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno sedmnáct nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy zanedbání povinné výživy, ublížení na zdraví, poškození cizí věci, krádeží prostých a krádeží  provedených vloupáním, ohrožení pod vlivem návykové látky, zpronevěry, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V jednom případě policisté zadokumentovali náhlé úmrtí. V průběhu víkendu navíc muži zákona zpracovali několik desítek přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
Policisté z Vrchlabí krátce po půlnoci ze čtvrtku na pátek 25. 6. 2010 zatavili v centru Vrchlabí na Dobrovského ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Volkswagen. Provedeným šetřením policejní hlídka zjistila, že šestadvacetiletý muž sedící za volantem má Městským úřadem ve Vrchlabí vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
V pátek ráno vyjížděli policisté z Hostinného na místní hřbitov, kde dosud neznámý zloděj v průběhu noci rozebral měděnou střešní krytinu místního kolumbária. Na tři desítky metrů čtverečných materiálu nechal „mistr klempíř“ z dosud nezjištěných důvodů ležet nedaleko místa krádeže. Poškozený vyčíslil škodu na 75 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na pět let.
Policisté ze Svobody nad Úpou v pátek ráno vyhlásili celostátní pátrání po odcizené registrační značce TUK 67-89. Zadní „plech“ odcizil dosud neznámý lapka ze zaparkovaného osobního motorového vozidla, které stálo ve Svobodě nad Úpou na Rýchorském Sídlišti. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 100 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli krádeže pokuta až do výše 15 tisíc korun. Po uvedené registrační značce policisté intenzivně pátrají.
V pátek odpoledne 25. 6. 2010 vyjížděli vrchlabští policisté do Dolní Branné, kde dosud neznámý pachatel bez použití násilí vnikl do nezajištěného rekreačního objektu. Otevřených oken a dveří využil pohotový lapka, který majiteli nemovitosti odcizil volně odloženou peněženku s finanční hotovostí a mobilní telefon značky Nokia. Poškozený vyčíslil škodu na částku necelých 3 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí zlodějíčkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.
Další z víkendových akcí proběhla v Kunčicích nad Labem. V sobotu dopoledne začal v uvedené obci festival hudebních skupin pod názvem Kunčice 2010. Uvedeného festivalu se zúčastnilo mnoho známých českých i zahraničních interpretů a hudebních skupin. Kulturní akce trvala do nedělního rána 27. 6. 2010. Na klid a veřejný pořádek dohlíželo na dvě desítky policistů celého Trutnovska, kteří prováděli v Kunčicích pravidelné obchůzky a dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ze strany zhruba tří tisícovek návštěvníků nedošlo k žádnému vážnějšímu protiprávnímu jednání ani k narušení veřejného pořádku.

V sobotu a neděli 26. - 27. 6. 2010 se konal v ulicích Dvora Králové nad Labem již čtrnáctý ročník mezinárodních závodů historických závodních motocyklů a sidecarů o cenu Františka Šťastného. Na klid, veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost v silničním provozu dohlíželo přes víkend v centru Dvora Králové nad Labem na tři desítky policistů společně se strážníky královédvorské Městské policie. Při bezpečnostním opatření nedošlo k žádnému závažnějšímu protiprávnímu jednání.
Dopravní policisté v průběhu víkendu zpracovali 5 dopravních nehod. Jedna z uvedených si vyžádala to nejcennější – lidský život. Další havárii policisté vyřešili jako přestupek v dopravě uložením blokové pokuty. Při jedné z uvedených nehod policisté u řidiče zjistili požití alkoholu před nebo během jízdy. 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 138 telefonátů, 53 z nich bylo využito a zbývajících 85 nesouviselo s prací PČR.

por. Bc. Jiří Prouza
28. 6. 2010

vytisknout  e-mailem