Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže, alkohol a mnoho dopravních přestupků 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 26. 3. 2010 bylo na policejních služebnách celého trutnovského regionu oznámeno třináct nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, násilí proti úřední osobě, nebezpečného vyhrožování, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zanedbání povinné výživy a ohrožení pod vlivem návykové látky. O víkendu navíc muži zákona zpracovali dvě náhlá úmrtí a jednačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití. 

Krátce před nedělní půlnocí 25. 3. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru Trutnova místní policisté odvodního oddělení  ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky KIA. Po provedení běžné lustrace dokladů policejní hlídka vyzvala muže sedícího za volantem k podrobení se dechové zkoušce. Přístroj prokázal 1,91 promile v dechu nezodpovědného sedmatřicetiletého řidiče, který přišel na místě o řidičský průkaz. Muži zákona uvedený případ zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Vrchlabští policisté  v neděli dopoledne 25. 3. 2012 vyjížděli do jednoho z obchodních domů v centru Vrchlabí. Pracovník marketu policejní hlídce sdělil, že v prodejně zadrželi čtyřiadvacetiletou ženu, která měla projít pokladní zónou se zbožím, které nezaplatila. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 120 korun. Vzhledem k tomu, že podezřelá byla v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzena Okresním soudem v Trutnově, bude protiprávní jednání, které nese znaky přestupku, projednáváno pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Za uvedený trestný čin může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem v sobotu 24. 3. 2012 vyjížděli do obce Mostek, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do bytu jednoho z místních domů. Muži zákona na místě provedeným šetřením zjistili, že nenechavec z nemovitosti odcizil PLAYSTATION. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na tři roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po pachateli intenzivně pátrají.

V pátek ráno 23. 3. 2012 vyjížděli krátce po páté hodině ranní královédvorští policisté do Borovského ulice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Volkswagen. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že lapka využil příležitost, při které z interiéru automobilu odcizil volně odloženou peněženku. V portmonce se v době krádeže nacházela finanční hotovost, platební karta a osobní doklady poškozeného. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 8 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou neopatrností a někdy až lehkomyslností.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.

Dopravní policisté zpracovali o víkendu 2 dopravní nehody, které si vyžádaly jedno zranění. Hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 146 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedlo za volant svého dopravního prostředku po požití návykových látek. Dopraváci navíc zjistili 49 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 24 tisíc korun.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 121 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
26. 3. 2012

vytisknout  e-mailem