Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Převažovaly krádeže vloupáním 

V průběhu uplynulého víkendu nového roku do pondělního rána 4. 1. 2010 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvanácti nově spáchaných trestných činech a třinácti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním a zanedbání povinné výživy.  Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 
 
Policisté z Obvodního oddělení Vrchlabí šetří případ krádeže vloupáním, ke kterému došlo z páteční noci na sobotu dne 2. 1. 2010. Neznámý zloděj násilně vnikl do restaurace v ulici Krkonošská ve Vrchlabí a zde odcizil kasírtašku s finanční hotovostí. Předběžná škoda je vyčíslena na částku něco přes 16 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody ve výši dvou let.

První den v roce 2010 oznámila na Obvodní oddělení v Trutnově devatenáctiletá slečna, že ji na diskotéce ve Špindlerově Mlýně okradl neznámý pachatel. Šetřením policisté zjistili, že lapka využil vhodného okamžiku a z batohu odcizil látkovou peněženku s finanční hotovostí a dalšími doklady. Majitelce byla způsobena škoda za 300 korun. Za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý trest, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. Z důvodu místní příslušnosti trutnovští policisté věc postoupí na Obvodní oddělení do Špindlerova Mlýna.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali přes víkend dvanáct dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění, u třech řidičů bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou.
 
Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 84 telefonátů, 29 z nich bylo využito a zbývajících 55 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Věra Krejčová
4. 1. 2010
 

vytisknout  e-mailem